El Fòrum Gastronòmic de Girona reunirà gran part de la galàxia culinària. En total hi ha prevista l'assistència d'uns 150 ponents d'arreu del món alguns dels quals repeteixen respecte a l'anterior edició i d'altres hi són presents per primer cop. Destaquen representants de restaurants amb estrelles Michelin, com Ferran Adrià, Sergi Arola, Carme Ruscalleda, Joan Roca o Nandu Jubany, que compartiran i posaran les seves idees sobre la taula.

Alguns faran conferències, altres participaran en tallers i també n'hi ha que faran demostracions. Xavier Pellicer, de Can Fabes, havia de dirigir un taller sobre alimentació i salut, però probablement farà algun canvi per retre homenatge a Santi Santamaria. Els oganitzadors del Fòrum van definir el finat com un "cuiner pensador que tenia un sentiment identitari i que conjugava l'alta cuina amb la defensa de la cuina de la terra".

Per primer cop seran al Fòrum gironí alguns cuiners d'altres parts del planeta que ja tenen renom a nivell mundial. Representants francesos com el pastisser Chistophe Adam, xinesos com el cuiner Frank Cai, nord-americans com un dels icones de la cuina feta amb productes cuinats orgànicament Charlie Trottier, i també argentins, portuguesos, anglesos i rerpesentants de tota la geografia estatal, com ara gallecs, canaris, asturians o bascos. Tots aquests experts en la cuina, els vins, les postres i els cafès es combinaran amb especialistes en matèries com la salut, l'alimentació, la dietètica i fins i tot en l'economia.