Segueix-nos a les xarxes socials:

Les cases rurals i els apartaments de la província pateixen una davallada

Les xifres optimistes que registra el sector hoteler contrasten amb els resultats que obtenen les cases rurals de les comarques gironines. Segons detalla l´Associació de Turisme Rural de Girona, únicament les cases situades als territoris de muntanya, o a l´interior de la província de Girona, han aconseguit suportar «millor» aquests dies festius. La vocal de la junta de l´Associació, Isabel Miquel, informa que durant els últims dies han tingut un «gran nombre d´anul·lacions». Un fet que agreuja la mala situació que pateix el sector del turisme rural en aquesta zona, perquè segons Isabel Miquel, «cada cop hi ha menys peticions i menys demanda, però l´oferta és la mateixa».

A més, el sector ha registrat que des de fa uns dos anys, els turistes esperen fins a l´últim moment a reservar una casa rural. La vocal de l´Associació gironina indica que els turistes «ja saben que no omplim totes les cases i, per això, esperen fins als últims moments per veure quin és el temps o quins són els preus».

Unes xifres negatives que també es repeteixen en el cas del sector destinat als apartaments turístics. El president de l´Associació Turística d´Apartaments (ATA), Josep Comaposada, diu que aquests dies festius de la Setmana Santa han estat «més fluixos», respecte als anys anteriors.

Segons l´Associació, els turistes també esperen fins a última hora i el volum de les reserves no ha arribat als nivells que s´esperava des del sector.

El president de l´Associació Turística d´Apartaments destaca les comarques de la Selva, que han estat les destinacions més escollides pels turistes. En canvi, segons Josep Comaposada, la Costa Brava o les zones de muntanya han registrat menys sol·licituds de pernoctacions. Així, la mitjana de les estades dels turistes als apartaments de les comarques gironines ha oscil·lat entre els dos i els tres dies de mitjana. Comaposada explica que la diferència és que, cinc anys endarrere, els turistes acostumaven a reservar habitualment els apartaments per quatre o cinc dies, i hi havia «més demanda».

Prem per veure més contingut per a tu