Les xifres optimistes que registra el sector hoteler contrasten amb els resultats que obtenen les cases rurals de les comarques gironines. Segons detalla l´Associació de Turisme Rural de Girona, únicament les cases situades als territoris de muntanya, o a l´interior de la província de Girona, han aconseguit suportar «millor» aquests dies festius. La vocal de la junta de l´Associació, Isabel Miquel, informa que durant els últims dies han tingut un «gran nombre d´anul·lacions». Un fet que agreuja la mala situació que pateix el sector del turisme rural en aquesta zona, perquè segons Isabel Miquel, «cada cop hi ha menys peticions i menys demanda, però l´oferta és la mateixa».

A més, el sector ha registrat que des de fa uns dos anys, els turistes esperen fins a l´últim moment a reservar una casa rural. La vocal de l´Associació gironina indica que els turistes «ja saben que no omplim totes les cases i, per això, esperen fins als últims moments per veure quin és el temps o quins són els preus».

Unes xifres negatives que també es repeteixen en el cas del sector destinat als apartaments turístics. El president de l´Associació Turística d´Apartaments (ATA), Josep Comaposada, diu que aquests dies festius de la Setmana Santa han estat «més fluixos», respecte als anys anteriors.

Segons l´Associació, els turistes també esperen fins a última hora i el volum de les reserves no ha arribat als nivells que s´esperava des del sector.

El president de l´Associació Turística d´Apartaments destaca les comarques de la Selva, que han estat les destinacions més escollides pels turistes. En canvi, segons Josep Comaposada, la Costa Brava o les zones de muntanya han registrat menys sol·licituds de pernoctacions. Així, la mitjana de les estades dels turistes als apartaments de les comarques gironines ha oscil·lat entre els dos i els tres dies de mitjana. Comaposada explica que la diferència és que, cinc anys endarrere, els turistes acostumaven a reservar habitualment els apartaments per quatre o cinc dies, i hi havia «més demanda».