Segueix-nos a les xarxes socials:

MIQUEL ESTEVE · Escriptor

«Prefereixo estar entre putes que entre polítics, elles són honestes»

Després de l´èxit assolit amb «El joc de Sade» i «La fi dels secrets», Miquel Esteve debuta en la novel·la negra amb «No deixis mai de mirar el cel», situada entre l´estiu i la tardor de 2015 a Barcelona i que ben aviat té previst presentar a diverses ciutats de Girona

«Prefereixo estar entre putes que entre polítics, elles són honestes»

Mirar el cel és perillós?

Per una banda és perillós, pots ensopegar. Però per l´altra està molt bé, perquè transcendeixes i sempre tens esperança.

Al llibre surt una agència matrimonial. Aquests negocis tenen alguna utilitat?

Avui en dia, no. Les xarxes socials han apropat moltíssim les relacions humanes, tot i que també és cert que a vegades el que fan és distanciar-les. Però en el tema de contactes s´ha avançat moltíssim, les agències matrimonials han perdut una mica la seva raó de ser.

I els Mossos, que també hi surten, tenen alguna utilitat?

Home, sí. Per desgràcia per garantir que la llei es compleixi, hi ha d´haver algun poder coercitiu. Està clar que l´ésser humà incompleix la llei, sovint se la passa pel forro.

Per què mata la gent?

El crim és tan antic que ja surt a la Bíblia, i fixi´s que la gent mata per ego. I l´ego el mouen els diners, el poder i el sexe.

L´altra gran pregunta de la humanitat és: per què els joves no llegeixen?

Avui en dia llegeixen menys perquè tenen una oferta virtual fabulosa. La lectura és apassionant, perquè és el lector qui ha d´acabar de perfilar els personatges. Els joves d´avui estan educats en la immediatesa, a tenir-ho ja tot fet.

Escrivint novel·la negra, llegeix les notícies de successos als diaris?

El primer que faig en llevar-me és meditar una estona. Però tot seguit sempre miro un parell de webs de notícies per posar-me una mica al dia.

Mira amb més atenció les notícies de política o els successos?

Vol dir que hi ha gaire diferència?

Diria que cada cop menys.

Per això no n´estic segur. De fet, les que llegeixo amb atenció són les d´Economia, perquè en realitat és la meva professió. I com que soc escriptor, també m´agraden les de Cultura. Potser la política és el que menys m´interessa de tots. I no perquè cregui que no té a veure amb el nostre dia a dia, sinó per la poca credibilitat que em mereix. Soc dels que pensen que el sistema polític necessita regenerar-se molt.

La política catalana dona per a una novel·la negra?

El que hi dona és el tema de València i el PP, segur que s´hi posa en Ferran Torrent. Ara, que aquí hem tingut tota la trama del Palau de la Música, l´afer de la família Pujol... Déu n´hi do, la nostra corrupció.

A més del gènere negre ha tractat la literatura eròtica. Es troba més còmode entre criminals o entre putes?

Entre putes, ho tinc claríssim (riu).

Perdó, volia dir entre polítics o entre putes.

També entre putes, home. Sap què passa, les putes no menteixen, en la seva feina són honestes. Una altra cosa són els polítics...

Prem per veure més contingut per a tu