Aquest dijous es van lliurar els premis que concedeix The National Board of Review, els primers grans guardons de la temporada a Hollywood que culminarà amb el lliurament dels Oscars. I dues van ser les grans triomfadores, 'Invictus', la cinta de Clint Eastwood protagonitzada per Morgan Freeman i 'Up in the Air', la pel·lícula protagonitzada per George Clooney.

A la gala celebrada a Nova York, Eastwood va ser guardonat com el millor director per 'Invictus', mentre que 'Up in the Air', del director Jason Reitman, va ser escollida com la millor de l'any. Clooney i Morgan Freeman, que encarna Nelson Mandela a la cinta d'Eastwood, van compartir el premi al millor actor. El de millor actriu va ser per a Carey Mulligan per 'An Education'.

El guardó al millor actor secundari va ser per a Woody Harrelson pel drama de guerra 'The Messenger' i Anna Kendrick va ser premiada com a millor actriu de repartiment pel seu treball a 'Up in the Air'. La cinta de Reitman també va guanyar el premi al millor guió adaptat. El guardó al millor guió original va ser per als germans Joel i Ethan Coen per 'Un tipus seriós'.

Les 10 millors pel·lícules

The National Board of Review, una societat composta per acadèmics, cineastes i crítics, va elaborar també una llista de les 10 millors pel·lícules. En aquest rànquing estan a més d´ 'Invictus' estan altres cintes com 'Malditos Bastardos' de Tarantino, la comèdia romàntica '500 días juntos ', la cinta d'animació' Up 'o' Star Trek 'de JJ Abrams.

Pel·lícula estrangera

El premi a la millor pel·lícula de llengua estrangera va anar a parar a la francesa 'Un profeta', el drama carcerari que va aconseguir el Gran Premi del Jurat de Cannes, mentre que el guardó per a la millor pel·lícula d'animació va ser per a la gran favorita, Up . The Cove, un treball sobre la matança de dofins al Japó va guanyar a la categoria de millor documental.