La mala qualitat de l'aire al nostre país pot arribar a afectar el sector agrícola, a causa dels efectes perjudicials que causen alguns contaminants a les plantes. Així ho va assegurar ahir la directora general de l'Agència Europea de Medi Ambient (AEMA), Jacqueline McGlade.

Aquesta va afirmar que Espanya és "bastant vulnerable" als efectes de la mala qualitat de l'aire, i va recordar que, com d'altres països de la UE, també supera els límits d'emissions recomanats per l'Organització Mundial de la Salut.

La directora de l'AEMA va explicar que tot i que el país no té un dens teixit industrial com el del centre d'Europa, sinó diversos focus localitzats, la qualitat del nostre aire també es veu afectada per la indústria i el sector dels transports. "És curiós com la gent no sol percebre el transport com a quelcom que pugui ser perjudicial per a l'agricultura, però pot ser-ho", va apuntar en referència a l'efectiu nociu que poden tenir certes partícules contaminants sobre els cultius i altres vegetals.