n Si Pablo Machín es va passar ahir mitja roda de premsa avisant dels mil i un perills que esperen al Girona al camp de l'Osca, el seu homòleg a la banqueta aragonesa, Juan Antonio Anquela, va fer tres quarts del mateix cap a l'altra direcció. Elogis i més elogis va dirigir l'andalús no només al seu rival de demà, sinó també cap al mateix Machín, a qui considera com «un dels millors entrenadors que hi ha a la categoria» després de salvar l'equip català del descens al seu primer any quan semblava impossible, i de conduir-lo per dues temporades consecutives a la promoció d'ascens a la Primera Divisió.

«No hi ha cap equip com el Girona en aquesta lliga. Només ells han jugat dues fases per pujar i ara és segon a la classificació», va arrencar. I allà no es va aturar. «Juguen de memòria, apreten a dalt, tenen velocitat i saben portar els partits al seu terreny». Per això mateix, Anquela advertia que els seus jugadors, tot i que ha casa ho estan brodant aquest curs, no ho poden refiar tot al seu excel·lent rendiment a El Alcoraz i, per tant, confiar-se. «Si els meus jugadors es despistessin, s'equivocarien. Serien ben il·lusos perquè és molt complicat enfrontar-se a qualsevol equip d'aquesta categoria i menys al Girona». Per a l'andalús, l'Osca ha de ser «un equip en tots els sentits», si vol tenir alguna possibilitat d'emportar-se la victòria, el que el mantindria ben amunt a la classificació en un dels millors inicis de curs que es recorden a un club que fa tot just dues temporades estava a la Segona Divisió A.

Anquela tot just ha complert un any al capdavant del conjunt blaugrana, al que va agafar amb la passada temporada en dansa i va salvar d'una mala situació. «Durant aquest temps hi ha hagut fase3s bones i dolentes. Vam començar malament i vam acabar molt bé. Aquest curs l'hem encetat bé, estem en un bon moment. Estic content, perquè oferim un bon nivell».