La setena edició del Festival de Televisió de Vitória homenatjarà el periodista Jesús Hermida, mort el passat mes de maig, amb un tribut especial durant a gala de clausura i la concessió del títol pòstum d'un dels premis de Joan Ramon Mainat.

El Festival volia atorgar a Jesús Hermida aquest guardó des de la primera edició però sempre el rebutjava, tot i «va donar el seu suport i va aconsellar» als organitzadors «des del primer dia», encara que això sí «sempre darrere les càmeres», segons ha explicat el director del festival, Joseba Fiestras. Ha confessat també que tenia clavada una «gran espina» per no aconseguir que Hermida acudís a alguna de les sis edicions celebrades fins al dia d'avui.

Ara els organitzadors del Festival volen fer valer aquella «ajuda a l'ombra» que cada any Hermida els hi regalava. Per aquesta raó, a part d'incloure de forma discreta la seva fotografia en el cartell anunciador, li rendiran homenatge durant la gala de clausura.

Serà durant l'1 al 6 de setembre que la televisió tindrà els seus dies de glòria a Vitòria amb l'estrena de sèries de Televisió Espanyola, Atresmedia, MTV España, entre d'altres.