El capítol de personal és un dels més importants en qualsevol pressupost municipal, ja que sol emportar-se una quantitat considerable de recursos. A les comarques gironines, Mont-ras el que més destina a les nòmines de personal: un 39,67% de les seves despeses. A continuació, i amb unes xifres molt similars, es troba la Bisbal d´Empordà, amb un 39,08%. També destaquen els elevats percentatges -tots per sobre del 30%- en despesa de personal de Cadaqués (30,87%), Isòvol (35,68%), Llançà (35,34%), Sant Joan de les Abadesses (32,12%), Pals (37,18%), Vall-llobrega (32,4%) i Vidrà (31,52%). Les localitats més grans, com ara Girona, Figueres i Blanes, se situen totes al voltant del 25%.

Mirant-ho des d´una altra perspectiva, la Jonquera és on es gasten més euros per habitant en matèria de personal: En concret, 878. A l´ajuntament hi treballen 19 persones (segons dades de Municat), inclosos els agents de la policia local. La Jonquera és un dels municipis més petits amb agents propis, en bona part a causa de la seva situació fronterera.

Després de la Jonquera, ocupen el segon lloc i el tercer lloc en despesa per habitant en personal dues localitats turístiques: Castell-Platja d´Aro, on cada veí destina 863 euros, i el Port de la Selva, que se situa molt a prop, amb 858. En aquests dos casos, es tracta de municipis que tenen una gran població estacional durant l´estiu, que és molt superior a la que està empadronada durant tot l´any. Sigui per un motiu o per un altre, les despeses de personal s´han incrementat en molts municipis, com a mínim entre el 2008 i el 2009. En algun cas, els increments han estat realment elevats, com per exemple Cantallops, Campelles, Sant Ferriol i Colera, tot i que les xifres absolutes són més aviat petites, ja que es tracta de localitats reduïdes i amb pocs treballadors. Pel que fa a les principals ciutats, la majoria han incrementat els recursos destinats a pagar les nòmines. A Girona ciutat, per exemple, la despesa de personal s´ha incrementat més d´un 4%, a Figueres ho ha fet un 8,19% i a Blanes ho ha fet en més d´un 13%. A Salt ha crescut més d´un 14%, mentre que a Lloret no ha arribat a un 8%.