Segueix-nos a les xarxes socials:

Els opositors al nou Bulli reuneixen més de 75.000 firmes

Les associacions ecologistes Depana o Iaeden acompanyaran avui la creadora de la petició al Parlament

Els opositors al nou Bulli reuneixen més de 75.000 firmesmontseny empordà

La creadora de la petició a la plataforma Change.org contra la creació d'una llei que permeti la construcció del projecte ElBulli1846, Carolina Sanpera, lliurarà avui a la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, les més de 75.000 signatures que s'han recollit.

L'acompanyaran també representants de les associacions ecologistes Depana i Iaeden, que també s'han mostrat en contra de l'avantprojecte de Llei que està a exposició pública i contra el que ja han preparat al·legacions. De fet, les entitats recorden que el termini per presentar-ne acaba el proper 15 de setembre. Consideren que el projecte no és d'interès nacional, que la ubicació no està justificada i que l'estudi d'impacte ambiental està creat a mida de la iniciativa i no de la conservació de l'espai.

"Volem fer un pas més i portar les signatures aconseguides de forma física al propi Parlament perquè la veu de més de 75.000 persones sigui escoltada i atesa. No volem que es permeti una llei feta a mida a Ferran Adrià", assegura la impulsora. Les dues entitats ecologistes, que donen suport a la iniciativa, també van organitzar una visita guiada fa unes setmanes per mostrar els valors de la zona. A la seva campanya s'hi han sumat fins a més d'una trentena d'entitats.

Malgrat la forta oposició al projecte, també han sorgit múltiples veus de suport com ara el Consell Comarcal o l'Associació de Càmpings de les comarques de Girona. Tots ells consideren que el projecte d'Adrià aportarà "grans beneficis al territori i també a la conservació del Parc Natural". A més, creuen que convertirà la zona en un referent mundial i atraurà turisme de qualitat.

Prem per veure més contingut per a tu