Segueix-nos a les xarxes socials:

L'ACA actua al Manol per evitar danys als viaductes del TAV i de l'autopista

L'ens, que està refent els desperfectes dels aigüats de la tardor, també està intervenint al rec Susanna

L'ACA actua al Manol per evitar danys als viaductes del TAV i de l'autopistaconxi molons

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha actuat per retirar vegetació acumulada en un tram del riu Manol, al seu pas per Vilafant, afectat per les riuades de la passada tardor, per tal d'evitar possibles danys a les infraestructures properes com els viaductes del TAV i de l'AP-7. La intervenció també ha de servir per recuperar la capacitat hidràulica del riu. Les mesures formen part d'un pla de xoc per fer front als desperfectes dels temporals i que preveu una inversió de 340.550 euros. En aquest sentit, també s'està actuant al rec Susanna, al seu pas per Figueres.

Els treballs, que s'han centrat en un tram de dos quilòmetres entre el pont de l'autopista i el viaducte del TAV, han costat 12.000 euros i els ha realitzat Forestal Catalana. Han consistit en la retirada selectiva d'arbres morts, caiguts i d'exemplars en perill de precipitar-se a la llera i afectar la línia d'alta velocitat o l'autopista així com treure «taps» de vegetació que obstaculitzaven la circulació de l'aigua.

Les mesura s'emmarca en les actuacions aprovades el passat mes de març amb l'objectiu d'actuar en lleres de rius i rieres que van veure's afectades no només pels temporals d'aigua de final de l'any passat sinó també pels episodis de fortes ventades. Per això, des de fa uns dies també s'està arreglant el rec Susana eixamplant els trams malmesos.

Prem per veure més contingut per a tu