Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres farà una consulta per decidir si el pavelló es fa on vol CiU o on vol el PSC

Els socis de govern plantejaven en el programa electoral zones de la ciutat diferents on fer el reclamat equipament

Figueres farà una consulta per decidir si el pavelló es fa on vol CiU o on vol el PSCdiari de girona

L'equip de Govern de Figueres (CiU i PSC) sotmetrà a consulta ciutadana la ubicació del reivindicat tercer pavelló. Així ho assegura l'alcaldessa Marta Felip en una entrevista a EmpordàTV, on recorda que el seu partit (CiU) portava al programa electoral construir-lo a darrere de l'hotel Ronda, en una zona prevista al mapa d'equipaments esportius de la ciutat. En canvi, els seus socis de Govern consideraven que era més prioritari -i així ho van plantejar durant la campanya- fer-lo a tocar de les actuals instal·lacions esportives. "Per això, ens hem compromès amb les entitats esportives a fer una consulta ciutadana. En això treballarem en les properes setmanes", explica Felip.

El dèficit d'equipaments esportius s'ha convertit en els darrers anys en un problema crònic. Tant és així a principis de l'any passat, l'alcaldessa va assegurar a aquest diari que la situació era tal que cada vegada hi havia més problemes per donar hores d'entraments o per a assumir les competicions de totes les entitats que té la ciutat. De fet, fins i tot han hagut de recórrer a la col·laboració d'altres municipis amb pavellons per poder fer-hi front.

Per això, aquestes eleccions van convertir en primordial la promesa de construcció de nous equipaments i, sobretot, del tercer pavelló. Malgrat això, els criteris de cada formació eren diferents i mentre els socialistes prometien fer-lo amb tres pistes i un gimnàs a les proximitats del castell de Sant Ferran, on també preveien uns vestuaris que pogués utilitzar la gent que fes esport a l'aire lliure en aquesta zona.

Per la seva banda, els ?convergents preveien aquest equipament amb piscina coberta a sud de la ciutat per diversificar l'oferta, que ara es concentra al nord-oest.

En aquest sentit, Felip diu que "nosaltres creiem que l'aposta dels socialistes és bona però en aquesta zona hi ha problemes de fluïdesa en el trànsit a les hores punta". El pacte de Govern, però, va fer regidor d'Esports el socialista César Barrenechea. La diversitat de criteris, per tant, obligarà a consultar quina és l'opció que prefereix la ciutadania. Precisament, està previst que la setmana que ve el Govern faci una reunió amb les entitats esportives per tal d'exposar-los els projectes que hi ha sobre la taula i que se sotmetran a debat.

Un pacte "estable"

Tot i això, Felip insisteix a l'entrevista que es tracta d'un pacte de govern estable amb vocació de mantenir-se fins al final de legislatura tal com està concebut ara i que mantenen idees semblants de projectes per a la ciutat. Exceptuant, és clar, els llocs on volen els equipaments esportius.

Prem per veure més contingut per a tu