Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres inspecciona 17 locals de la Marca de l'Ham i cap compleix la normativa

La Guàrdia Urbana de Figueres ha inspeccionat aquesta setmana 17 establiments comercials del barri de la Marca de l'Ham, en el marc de les campanyes periòdiques per detectar irregularitats als comerços de la ciutat. Els agents han comprovat si els negocis tenien llicència municipal, assegurança, fulls de reclamació o cartells d'emergència, entre d'altres elements. El tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, ha explicat que els controls van arrencar arran de les queixes veïnals i que cap dels negocis inspeccionats compleix al 100% amb la normativa. «Tots ells presentaven alguna irregularitat», va dir.

Les diverses actes s'han enviat a la seu de la Generalitat a Girona i, en principi, els establiments s'enfronten a sancions econòmiques que se situen entre els 150 i els 300 euros tot i que en els casos més greus poden arribar als 1.000 euros. Des de l'Ajuntament diuen que continuaran fent aquesta mena de controls, sobretot en aquest barri, perquè les «coses no estan endreçades».

Entre els problemes detectats, hi ha fins a deu casos en què els locals o bé ni tant sols compten amb llicència d'activitats o bé la tenen per d'altres negocis dels que s'estarien excedint. També s'han comptabilitzat cinc casos en què no tenen assegurança i n'hi ha nou més que no disposen de les llums d'emergència reglamentàries. Els agens també n'han detectat diverses amb problemes menors com ara no tenir fulls de reclamació o els extintors caducats. En d'altres, els extractors dels lavabos no funcionaven correctament o hi havia una gran manca d'higiene. Casellas diu que, a més, demanaran al Govern que sigui el mateix ajuntament qui pugui portar les actes i els expedients dels establiments inspeccionats fins al final.

Prem per veure més contingut per a tu