Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres obre una línia d'ajuts per garantir l'esport a nens en risc d'exclusió

L'Ajuntament de Figueres ha obert una línia d'ajut dotada amb 5.000 euros per ajudar les famílies en risc d'exclusió social per tal que els seus fills puguin practicar esport a les diferents entitats esportives de la ciutat. El regidor de Benestar, Pere Casellas (PSC), diu que ja en campanya van copsar aquest demanda i que l'equip de Govern (en pacte amb CiU) creu fermament en l'esport com a eina de cohesió social. De moment, el Club Esportiu Juncària ja ha fet quatre peticions en aquest sentit i n'esperen d'altres clubs, que també han detectat situacions de risc en nens menors.

El regidor d'Esports, César Barrenechea, ha explicat que seran els clubs els que informaran a la seva àrea sobre possibles casos de necessitat en els quals les famílies no poden assumir els costos i Esports, a la seva vegada, ho trametrà als Serveis Socials que, a través d'unes bases que s'estan redactant, establirà la subvenció. «S'hi podran acollir aquelles famílies en risc d'exclusió. Entenem que aquells que no poden assumir ni les factures de la llum o el gas no es poden permetre tampoc això», va insistir Casellas.

Quotes o equipacions

Segons expliquen, algunes entitats assumeixen ara els costos de les quotes de molts que no poden pagar-les però a tot això cal sumar-li el que suposa per a les famílies la compra de les equipacions esportives que, en alguns casos, poden arribar als 400 euros depenent de la modalitat que es practiqui o els costos de federació, entre d'altres. La mesura ja està contemplada al pressupost d'aquest any i Casellas diu que calculen, segons les dades de què disposen, que serà suficient però que estan oberts a ampliar l'import en futurs exercicis si fós necessari.

Prem per veure més contingut per a tu