Segueix-nos a les xarxes socials:

Tallen la frontera quatre hores a la Jonquera per un foc a França

Es va tancar l'accés a l'autopista des de Figueres i els turismes es van desviar per la N-260 a Portbou si volien canviar de país, mentre els camions se'ls va fer aturar als aparcaments

Tallada l'AP-7 i l'N-II per un incendi a França

10

Un incendi a la zona de Maureillas-las-Illas, al Vallespir, proper al Voló va bloquejar ahir la frontera a la Jonquera, on es va restringir la circulació a la N-II i l'autopista, des de Figueres a la Jonquera, unes quatre hores. França el va tancar en els dos sentits. Els vehicles es van desviar cap a la N-260 a Portbou, mentre als camions els van fer aturar a les àrees i aparcaments de la Jonquera i Vilamalla. Es van registrar cues a la part catalana d'entre quatre i sis quilòmetres a les carreteres i sortides dels peatges.

L'incendi entre el Voló i Maureillas, l'onzè en menys d'un mes en aquesta zona, es va iniciar pels volts de la una del migdia. Segons la Prefectura dels Pirineus Orientals, va obligar a mobilitzar fins a 130 bombers i tres equips aeris. Sis dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins a la frontera per si era necessari intervenir.

Davant la situació, amb flames i vent de sud cap a nord, mentre els bombers treballaven els responsables de carreteres francesos van demanar que es restringís el pas per les vies catalanes. A les dues s'informava que es tallava l'autopista i a les sis de la tarda que es reobria.

Segons Abertis, es va tancar en sentit nord (els francesos en els dos sentits) tancant els peatges a la Jonquera i fent sortir els vehicles. Més tard es va decidir, per seguretat, tancar també les dues sortides de Figueres i es va activar un pla d'autoprotecció. La situació va generar cues als diferents enllaços per on es desviaven els vehicles i es feia sortir els camions amb retencions que van oscil·lar, segons les informacions facilitades pel Servei Català de Trànsit i Abertis, entre els quatre i els sis quilòmetres. La N-II només estava restringida al tram fronterer. Els camions es van anar situant en aparcaments i àrees.

Paral·lelament el trànsit s'incrementava a Portbou. L'alcalde, Josep Lluís Salas, confirmava que havien començat a rebre un volum important de turismes, però que en no tractar-se de camions no es van originar problemes.

La situació va generar congestió a les carreteres i aparcaments on s'anaven encabint els camions durant les quatre hores en què va mantenir-se la frontera restringida. Abertis va informar pels volts de les sis de la tarda que s'obrien els peatges. El trànsit i els camions es van anar incorporat a aquesta carretera que va anar recuperant la normalitat, tot i que al vespre continuaven les retencions. Pel que fa a l'incendi va cremar, segons la Prefectura Regional dels Pirineus Orientals, unes 25 hectàrees i a aquella hora estava controlat.

Prem per veure més contingut per a tu