Segueix-nos a les xarxes socials:

Barques i banyistes comparteixen platja a Cadaqués

L'Ajuntament posa ordre i retira les embarcacions sense permís, i desaconsella el bany en certes cales

Barques i banyistes comparteixen platja a Cadaqués

Cadaqués és un dels pocs llocs del litoral on encara es pot veure la característica imatge dels pobles mariners amb les embarcacions avarades a la platja. Probablement és així per la manca d'un port que obliga a buscar la manera que puguin conviure les embarcacions i els banyistes. Hi ha boies fondejades, però també hi ha barques sobre la sorra de la platja. L'Ajuntament per mantenir l'equilibri ha portat a terme una ordenació i ha retirat les barques que no tenien permís. També s'han posat senyalitzacions en què es recomana no banyar-les a les platges plantejades per a barques.

Es Poal o es Pianc són dues de les petites cales de Cadaqués on petites embarcacions tenen permís per ocupar la platja. Hi ha altres espais litorals mixtes on les boies delimiten els espais i punts del litoral només per a banyistes. On es dóna prioritat a les barques s'han col·locat cartells recomanant no banyar-se. "Nosaltres no prohibim, però recomanem el bany sota la responsabilitat de cadascú" explica l'alcalde Pep Lloret.

La col·locació de cartells ha estat una de les mesures d'una ordenació portada a terme abans de l'estiu. L'alcalde, des de l'emissora Ràdio Cap de Creus, ha explicat que "ens trobavem amb platges que hi ha cinc permisos per a embarcacions amb tractel i xinxorros -petits bots a rem- i ens trobavem deu xinxorros i set o vuit barques". Es van posar enganxines a les que no tenien el corresponent permís perquè les retiressin i passat un temps, ho ha fet subsidiàriament l'Ajuntament.

Algunes de les retirades es trobaven en molt mal estat. L'alcalde constata que és conscient que aquesta problemàtica es dóna per la llista d'espera actual per disposar d'un lloc on avarar la barca i alhora pel cost que suposa tenir una barca fondejada. S'hi treballarà però mentrestant "les platges són de la mida que tenim i s'ha de fer una ordenació", conclou.

Prem per veure més contingut per a tu