Segueix-nos a les xarxes socials:

La convocatòria de vaga d'escombraries a Figueres es manté per avui a partir del vespre

L'Ajuntament intentarà durant tot el dia un acord amb els sindicats · L'aturada està prevista a partir de dos quarts de deu del vespre

La convocatòria de vaga dels serveis de neteja, jardineria i recollida d'escombraries a Figueres es manté per avui. Està previst que comenci a dos quarts de deu del vespre, a partir del moment en què treballaran només els serveis mínims pactats. L'Ajuntament continuarà negociant fins al darrer moment per intentar evitar-la després que ahir fos impossible acostar posicions. Els sindicats mantenen la voluntat de continuar negociant encara que comenci la vaga.

Des del migdia i fins a les vuit del vespre els sindicats i representants municipals van intentar a la mediació a Inspecció de Treball arribar a un acord en relació a la subrogació del personal d'Ecoserveis que quan s'extingeixi el contracte passaran a formar part de la plantilla de Fisersa. Els sindicats COBAS i CCOO temen que suposi una pèrdua de les condicions salarials i laborals del personal d'enllumenat i neteja i, malgrat l'Ajuntament insisteix que la seva proposta garanteix que no sigui així, no acaben de tancar la proposta d'acord pel conveni col·lectiu i les condicions dels subrogats. L'estabilitat del personal i que no es produeixi una doble escala salarial entre treballadors de la mateixa categoria enroca les negociacions, segons els sindicats.

El conflicte que ha enfrontat sindicats i Ajuntament durant mesos es va iniciar arran de la finalització de la concessió d'Ecoserveis que ha tingut una durada de 15 anys. Es va acabar l'octubre i està prorrogat fins aquest mes. L'empresa de capital mixt, que gestiona els serveis de recollida de residus, neteja, enllumenat i jardineria, es dissoldrà. Enllumenat i jardineria els absorbirà l'empresa municipal Fisersa mentre que les escombraries passaran a una nova concessió privada. Les diferències salarials entres el personal de les dues empreses són la base del conflicte. El primer anunci de vaga va ser per l'agost passat.

Prem per veure més contingut per a tu