Segueix-nos a les xarxes socials:

Roses programa un cicle per aprofundir en el patrimoni arqueològic de la vila

Les xerrades es duran a terme duran els mesos d'abril i maig a càrrec de diferents professionals i estudiosos del camp ·La primera de les ponents serà Anna Maria Puig, que explicarà les darreres aportacions sobre el nucli fortificat de Puig Rom

Roses programa un cicle per aprofundir en el patrimoni arqueològic de la vilaajuntament de roses

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses organitza durant els mesos d'abril i maig un cicle de presentacions dedicat a aprofundir entorn del coneixement del patrimoni històric de la població, a través de les aportacions obtingudes gràcies a les darreres intervencions arqueològiques realitzades, la presentació de les actuacions i millores dutes a terme recentment i quins són els projectes de futur. El cicle tindrà lloc els dies 21 i 26 d'abril, i 5 i 12 de maig, a dos quarts de nou del vespre, al centre cultural de Ca l'Anita.

El cicle congregarà diferents professionals i estudiosos que treballen i mantenen una forta vinculació amb el patrimoni del municipi, per tal de conèixer tota la riquesa d'aquest a partir de les seves visions i coneixements. La primera de les xerrades anirà a càrrec d'Anna Maria Puig, qui parlarà de les darreres aportacions obtingudes a partir de la recerca arqueològica en el nucli fortificat de Puig Rom i el seu entorn. Precisament durant el mes de juliol del 2016 es va dur a terme la tercera etapa d'excavacions d'aquest jaciment, treballs que van prosseguir en l'estudi de l'urbanisme, el tipus d'ocupació i la cronologia, i en la recuperació de la muralla i els seus complements defensius.

El 26 d'abril, els arquitectes que treballen a la Ciutadella, Carles Victoria, Joan Falgueras i Lluís Bayona, parlaran de les darreres actuacions realitzades i els projectes en marxa a curt i mitjà termini que es preveuen en aquest recinte. Marcel Pujol desvelarà el 5 de maig sobre les línies bàsiques per a la intervenció i museïtzació de la vila medieval de Roses i finalitzarà el 12 de maig, amb la presentació de la Càtedra Roses d'Arqueologia i Patrimoni Arqueològic (UdG), a càrrec de Josep Burch i Lluís Palahí.

Prem per veure més contingut per a tu