Segueix-nos a les xarxes socials:

La Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres espera facturar 2,5 milions d'euros

L'onzena edició se celebrarà del 6 al 8 d'octubre al Recinte Firal amb 14 expositors i posarà a la venda 450 cotxes seminous. Compartirà espai per primera vegada amb la Fira Adoptàlia per obrir l'adopció de gossos a nous públics

La Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres espera facturar 2,5 milions d'eurosconxi molons

L'onzena edició de la Fira del Vehicle d'Ocasió de Figueres vol superar les xifres de l'any passat i facturar 2,5 milions d'euros entre el 6 i el 8 d'octubre al Recinte Firal. L'espai expositiu de 6.000 m2 també coincidirà amb la 6a edició de la Fira Adoptàlia,destinada a l'adopció de gossos.

Els catorze concessionaris participants d'enguany posaran a la venda prop de 450 vehicles ja matriculats, seminous i de quilòmetre zero amb un preu mitjà de 12.000 euros. S'espera vendre aproximadament la meitat dels cotxes exposats. A més, se sortejarà entre tots els compradors, 14 targetes d'aparcament (una per expositor) d'un any gratuït a qualsevol zona blava de Figueres.

L'Ajuntament ha incrementat la seva implicació i l'aportació econòmica a la fira amb la intenció de convertir-lo en un «certamen de referència».

El regidor de Fires i Mercats de Figueres, Jordi Masquef, ha posat sobre la taula la voluntat que traspassi les fronteres de l'Alt Empordà i fer arribar la fira al màxim nombre possible de persones. «Creiem en el boca-orella, l'any passat es van superar les xifres de fa dos anys i estaríem molt contents si la sintonia es repetís», ha assegurat.

L'Ajuntament ha augmentat la inversió d'enguany, passant de 7.000 euros a 9.000, gran part dels quals s'han destinat en publicitar l'esdeveniment i atraure públic de tota la província de Girona. Per Masquef hi conflueixen dos factors: el de la practicitat, perquè permet visitar els 14 concessionaris en una mateixa tarda- i la compra «amb garanties».

En l'edició anterior de la Fira del Vehicle d'Ocasió, es van registrar 12.000 visitants, es van vendre 205 vehicles i es va assolir una facturació total de 2,4 milions d'euros. L'accés a la fira serà gratuït en horari de 10 a 20 h.

Enguany anirà acompanyada d'una reformulació del format. El diumenge 8 d'octubre s'hi ha programat també l'edició d'Adoptàlia, organitzada per l'associació Canae, i destinada a l'adopció de gossos. Comptarà amb 12 expositors procedents d'associacions sense ànim de lucre i empreses privades dedicades als animals.

Vessant solidària

Paral·lelament a l'exposició, se celebraran activitats com la renovada cursa de Canicross amateur i caminada, de 5 quilòmetres en un circuit circular a la vora del riu Manol. La cursa començarà a les 9 h el diumenge 8 i els participants podran fer el recorregut caminant o corrent amb el seu gos o amb els de les associacions. Els diners es destinaran a l'associació Canae.

La fira també acollirà activitats com ara demostracions d'agility, frisbee, mostra d'habilitats canines, doma natural amb cavalls i gossos detectors d'estupefaents i explosius, entre d'altres. S'ha fet coincidir les dues fires amb aquest canvi d'ubicació «per obrir-la a nous públics», segons ha explicat Josep Fernández, president de Canae.

En l'edició anterior, la fira es van tancar 20 preadopcions. L'Ajuntament hi aporta 4.500 euros per promocionar-la.

Prem per veure més contingut per a tu