Figueres intenta tancar el concurs de les escombraries per evitar més pròrrogues

El Govern treballa per tenir el ple de clàusules pel nou contracte per al mes de juny

Des el 2016 es va allargant i un dels concursos es va anul·lar

Una imatge d'arxiu de la reocllida d'escombraries a Figueres.

Una imatge d'arxiu de la reocllida d'escombraries a Figueres. / DdG

DdG

El govern municipal de Figueres treballa a fons en els tràmits per poder tenir a punt per al ple del mes de juny el plec de clàusules per poder licitar el nou contracte de recollida d’escombraries i neteja viària. La pròrroga actual acaba el mes d’octubre i esperen no haver-la d’allargar més. Des del 2016 es treballa per adjudicar el nou contracte.

«Els plecs s’estan acabant de revisar o a punt d’acabar i hi ha el pas previ d’enviar a preus públics de Catalunya perquè facin l’informe que és preceptiu, però no vinculant», explicava l’alcalde, Jordi Masquef, al darrer ple municipal on admetia que van justos per tenir-ho a punt per al juny. 

Des del 2016 es van aprovant pròrrogues a l’empresa mixta Ecoserveis en una de les problemàtiques que més mal de caps ha portat a l’Ajuntament en els darrers anys. Després de prendre la decisió de posar-se a concurs, el quadripartit que encapçalava Agnès Lladó (ERC) es va trobar el 2019 que el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic va donar la raó a dues empreses que havien recorregut l’adjudicació del servei a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Romero Polo-Valoriza. Una adjudicació per valor de 23,6 milions i a quatre anys. Tombava molts anys de decisions i tràmits i obligava a tornar a començar de nou. 

La secretària municipal va informar el ple que «s’està treballant perquè la licitació estigui tota correcte, que no es pugui presentar un recurs en matèria de contractació» i que poguessin trobar-se amb una situació similar. 

Va exposar que s’està acabant de revisar tota la documentació que «no és fàcil, és complexa» i està previst aquesta setmana o la vinent estiguin acabats de redactar. Com l’alcalde, va apuntar que esperen tenir-ho a punt pel mes de juny, tot i que van justos. 

En els darrers set anys els governs han pres mesures diverses com un pla de xoc a l’espera del nou contracte.