Segueix-nos a les xarxes socials:

Arrenquen la placa i el pilar commemoratiu de la plaça de l'1-O a Figueres

L'estructura es va inaugurar el passat octubre, coincidint amb primer aniversari del referèndum · La peça ja havia patit nombroses bretolades

Arrenquen la placa i el pilar commemoratiu de la plaça de l'1-O a Figueresconxi molons

Nou acte vandàlic contra el pilar de ferro i la placa commemorativa de l'1-O a Figueres. L'estructura es va instal·lar el passat mes d'octubre a la plaça de l'Institut, un espai que des d'aleshores ha passt a estar dedicat a la data en què es va celebrar el referèndum. La peça estava situada al mig de la plaça de l'Institut Ramon Muntaner però des d'ahir ja no hi llueix.

El pilar va ser arrencat i ha desaparegut de la plaça. Aquest no és el primer acte vandàlic que pateix l'estructura, ja que un dia després de la inauguració del panell, la placa commemorativa va ser arrencada.

La regidora d'ERC, Agnès Lladó, ha denunciat l'última bretolada que ha patit l'espai a les xarxes socials. «Ja no es conformen fent-la malbé. Però seguirem tossudament alçats i, en breu, esperem que torni a lluir», ha dit.

Fonts municipals asseguren que el pilar ja havia patit un intent d'arrencar-la sense èxit. Aleshores es va trobar el tòtem de ferro tombat a la plaça i un vianant va donar l'avís a l'institut que hi havia l'estructura desanclada al mig de la plaça. L'Ajuntament ja ha anunciat que s'hi tornarà a instal·lar un nou pilar amb l'anclatge i els materials reforçats per tal d'evitar noves bretolades.

En anteriors ocasions altres escultures de la ciutat vinculdes a l'independentisme també han patit bretolades. És el cas del monument dedicat a qui va ser president de la Generalitat Lluís Companys a Figueres, que en diverses ocasions ha aparegut ple de pintades.

Actes similars s'han repetit els darrers mesos arreu de les comarques gironines. L'abril del 2018 un grup de persones encaputxades van arrencar i malmetre les lones dels tòtems d'homenatge als «presos i exiliats» a Girona. Es tractava de nou escultures amb divuit cares creades per un grup de veïns de Lladó.

Prem per veure més contingut per a tu