Segueix-nos a les xarxes socials:

Figueres rep un important donatiu del fons documental de la família Fages

Inclou llibres i manuscrits d'entre el segle XVI i XX i permetrà aprofundir en l'obra de l'escriptor Fages de Climent

Figueres rep un important donatiu del fons documental de la família FagesAjuntament de Figueres

L'Ajuntament de Figueres ha rebut en donatiu bona part de la biblioteca patrimonial de la Casa Fages de Romà, situada a la casa de l'escriptor Carles Fages de Climent, i que s'integrarà dins del fons propi de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

El fons patrimonial que els hereus han cedit gratuïtament a l'Ajuntament de Figueres conté obres en diferents suports, entre els quals destaquen llibres i manuscrits, fulletons, diaris de temàtica local, entre d'altres, tots ells compresos entre els segles XVI a XX i de temàtiques vinculades amb els àmbits civil, religiós i polític, corresponents majoritàriament a juristes de la nissaga Fages, on hi destaquen Marià Fages de Sabater, Carles Fages de Perramon, Narcís Fages de Romà i Javier Fages de Climent.

Pròximament la Biblioteca Fages de Climent de Figueres inventariarà el fons documental, que ocupa un volum de 80 caixes, i en farà una valoració, classificació i catalogació del seu contingut per tal d'integrar-lo al fons municipal.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que "és un orgull per a la ciutat de Figueres rebre la cessió del fons documental de la família Fages, que a donat lloc a il·lustres personatges a la ciutat i que ara, ens permetrà conèixer més la història de la família Fages, de l'obra de Fages de Climent i preservar degudament aquest important llegat".

L'Ajuntament de Figueres i la Biblioteca Fages de Climent de Figueres tenen previst realitzar una presentació pública del fons documental.

Prem per veure més contingut per a tu