Albert Moré, el gestor turístic que l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols va contractar al maig per desenvolupar un projecte que contribuís "de forma decisiva al creixement econòmic" de la ciutat -en paraules del govern- signarà avui documentació per desvincular-se de la corporació municipal. Així ho va manifestar ahir el vicealcalde i regidor de Cultura, Pere Albó (PSC), que va afirmar que "plega perquè se l'ha qüestionat -des dels grups de l'oposició- i perquè s'ha polititzat" la seva contractació. En el ple que es va fer el mes de juliol per tractar aquesta contractació, al regidora de Promoció de la Ciutat, Pilar Giró (CiU), va comunicar que el gestor havia presentat la renúncia, però ni aquell dia ni en el ple ordinari de juliol es va concretar si havia plegat o no. Ahir, Albó ho va confirmar. Els motius que va exposar per presentar la renúncia, en paraules de Giró, van ser que estava sotmès a molta crítica i que no treballava a gust. Els grups de l'oposició, en aquest sentit, van respondre que la seva crítica és al procediment de contractació, no a la persona.

En la contractació d'Albert Moré, els grups municipals de l'0posició (Tots per Sant Feliu, Esquerra, PP i ICV), sospitaven que el concurs estava dirigit perquè guanyés el concurs. També qüestionaven l'import del contracte, que pujava 65.340 euros per l'any de contracte, que acabava el 31 de maig del 2015. L'oposició apuntava també que el plec de condicions del contracte es va modificar per incrementar el sou: inicialment era de 3.719 euros al mes sense IVA, i es va rectificar a 5.445 euros mensuals amb IVA. Segons el portaveu de TSF, Carles Motas, el preu inicial amb IVA era de 4.500 euros.

També recordava l'oposició que la persona que va ser contractada per a la feina de gestor turístic ja havia rebut dos contractes anteriorment: un de 12.000 euros (IVA a part) per a sis mesos i un altre de 15.000 euros (IVA a part) per a sis mesos.

El govern va defensar la contractació del gestor turístic per fer les tasques d'implantació, desenvolupament i seguiment de l'Estació Nàutica; de la marca Destinació de Turisme Familiar; del web de Turisme Creatiu; i de les marques Turisme Adaptat i Turisme Senior i de Salut. El govern va afegir que la contractació no era d'una sola persona, sinó d'un equip d'"experts en la matèria" i que, per tant, "no s'ha d'entendre que és un sou, no és una ?con?tractació d'una persona, sinó d'un equip multidisciplinari". A més, dietes i desplaçaments corrien a càrrec del contractat. La situació actual, però, és que aquesta feina no s'acabarà, o si més no, no l'acabarà la persona que fou ?con?tractada incialment.

L'oposició, en tot cas, vol més informació ja que en un dels plens Giró va comentar que també havia treballat per la Fundació Thyssen abans que per l'Ajuntament. Així doncs, l'oposició vol conèixer també les contractacions i feines realitzades en aquesta institució. Albó, responsable municipal del projecte Thyssen, va manifestar que es va encarregar del que és la imatge de l'exposició, en què va destacar que hi havia realitzat una bona feina. El regidor va apuntar que, si bé es tracta d'una entitat privada -amb aportacions econòmiques de l'Ajuntament- el govern facilitarà tota la comptabilitat que demani l'oposició i apareixarà al web municipal i a un enllaç del web de la Fundació.

En aquest sentit, va concretar que va fer gestions amb els patrons i la baronessa Thyssen perquè accedissin a facilitar aquests números com a exemple de transparència i demostrar que no hi ha res a amagar: "Podran consultar tot el que vulguin". En tot cas, va manifestar que "és una irresponsabilitat qüestionar la feina de la Fundació i dels patrons". I va criticar el grup municipal de Tots per Sant Feliu perquè "no t'importi perjudicar el projecte del Thyssen".

Precisament, TSF va presentar una moció per reclamar aquesta informació des de l'any 2012 en el ple del dijous. No obstant això, el govern no l'ha inclosa en l'ordre del dia del ple de dijous per qüestions formals, de manera que intentaran passar-la per urgència. En aquest cas, però, s'haurà de votar si s'accepta la urgència, cosa que no està garantida ja que des de Tots per Sant Feliu temen que el govern, amb majoria absoluta, veti el debat sobre aquest assumpte.