Segueix-nos a les xarxes socials:

Una caldereta de Joan Serrano guanya el IX Concurs de Cuina Popular de Begur

Una caldereta de Joan Serrano guanya el IX Concurs de Cuina Popular de Begurddg

Una caldereta a l'estil de Begur, presentada per Joan Serrano, va guanyar el IX Concurs de Cuina Popular que es va fer ahir i que forma part del programa d'actes de la XVIII campanya gastronòmica del Peix de Roca de Begur, que clourà el 5 de juny. Serrano era un dels set participants de l'edició d'enguany, que també va comptar amb un accèssit, que va ser pels canelons de txangurro amb crema de carbassa i fumet de peix de roca elaborats per Mariona Pérez.

El jurat del concurs estava integrat per Josep Font, de l'hotel Sa Punta; Jesús Díaz, maître de cuisine, i Johana García, del restaurant La Cuina de l'hotel Clàssic. Font, com a cap del jurat, va explicar que havien tingut en compte tres criteris: la textura, el gust i la presentació. Un cop feta la degustació, el públic també va poder provar els plats presentats al concurs a través d'un sistema de tiquets.

A més a més del guanyador d'aquesta edició i de l'accèssit, hi havia una sopa de peix amb saltat de marisc, de Carmina Torres; un congre i lluerna amb pèsols i carfoxes, de Jaume Congost; un suquet de clavellada amb favetes de l'hort de Fornells, de José Moner; un pop amb cigrons i cloïsses, de Ricard Soler i Carme Gratacós, i un frikadelle de peix de roca, de Rafael de la Torre. L'alcalde va agrair la participació dels set concursants, els quals van rebre un obsequi, i va recordar que el concurs "no té per objectiu guanyar, sinó fer poble i fomentar la cuina casolana".

Durant l'acte, també es va fe

r entrega dels premis del IX concurs d'aparadors, dins de la campanya del peix de roca. Dels 21 establiments participants, la guanyadora va ser la merceria S'Agulla.

Prem per veure més contingut per a tu