Segueix-nos a les xarxes socials:

Troben a St. Feliu una bavosa de mar que és «una voraç depredadora» del fons marí

Els biòlegs de la Fundació Mar descobreixen que ha matat la majoria de les nacres del Baix Empordà

Troben a St. Feliu una bavosa de mar que és «una voraç depredadora» del fons marí

7

Els biòlegs de la Fundació Mar han localitzat per primer cop a Catalunya una bavosa de mar originària de Sud-àfrica que és "una voraç depredadora" del fons marí. Coneguda com a Godiva quadricolor, destaca pels seus colors vius. Segons explica el biòleg de la fundació, Xavier Salvador, tot i ser relativament petita (com a molt, mesura 7 centímetres) "pot desequilibrar tot l'ecosistema", perquè es menja nombroses espècies, entre les quals invertebrats com esponges o plomalls de mar.

Fins ara, se'n coneixien poblacions a l'estret de Gibraltar i a l'estany de Thau (a França), però aquest 2018 se l'ha localitzada per primer cop a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà).

Els biòlegs n'han trobat exemplars durant les diferents inspeccions que porten a terme en el marc del projecte Silmar, que analitza la qualitat dels ecosistemes. A més, també han certificat que el paràsit que afecta les nacres ja s'ha estès per la costa del Baix Empordà, i que les ha matades pràcticament totes.

"A Sant Feliu, per exemple, del més d'un centenar que teníem localitzades, només n'hem trobat entre tres i quatre de vives", explica Salvador.

Prem per veure més contingut per a tu