Segueix-nos a les xarxes socials:

L'Ajuntament de Palafrugell reforça l'educació ambiental a les platges

Informa de les característiques de l'espai i d'algunes de les espècies de fauna i flora que hi ha

L'Ajuntament de Palafrugell ha ampliat en la present temporada de bany la informació ambiental dels plafons de les platges de Palafrugell guardonades amb el distintiu de la Bandera Blava: Tamariu, Llafranc i el Canadell. Segons ha informat l'Ajuntament, s'han afegit als plafons habituals uns murals amb una visió panoràmica de cada platja, que contenen informació sobre les característiques ambientals i d'algunes de les espècies de fauna i flora presents als diferents hàbitats litorals.

Entre aquestes espècies, hi destaquen els fons de posidònia i d'algues del gènere Cystoseira i diferents espècies de peixos, crustacis i ocells pròpies dels ambients marins. Els murals també incorporen informació sobre topònims, accidents topogràfics o elements d'interès arquitectònic i històric, tots ells observables des de les platges.

Aquesta informació complementa la dels plafons originals, que es van col·locar l'any passat i que ja contenien un plànol d'ubicació dels diferents serveis presents a les platges i informació d'interès sobre la Bandera Blava.

D'altra banda, l'Ajuntament també ha anunciat que durant el matí del dissabte 15 de setembre es portarà a terme la jornada de neteja del fons marí a l'entorn de les platges de Calella i Llafranc. Aquesta jornada s'ha anat realitzant ininterrompudament des de l'any 2004 a les diferents platges de Tamariu, Llafranc o Calella i en diferents modalitats com la immersió, el caiac o a peu, i durant les quals s'han recollit uns 750 quilos de residus.

L'acció, coordinada des de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, es realitza mitjançant voluntaris i gràcies a la col·laboració de diferents centres d'immersió del municipi.

Prem per veure més contingut per a tu