Segueix-nos a les xarxes socials:

Dulceida: "Gairebé tots els 'influencers' anem a teràpia perquè estem molt exposats"

L'it girl catalana descobreix la seva faceta més íntima a la docusèrie d'Amazon Prime Video 'Dulceida al desnudo'

Dulceida: "Gairebé tots els 'influencers' anem a teràpia perquè estem molt exposats"

Als seus 33 anys, la catalana Dulceida (alter ego d'Aida Domènech) és la influencer espanyola amb més projecció, amb més de 3,2 milions de seguidors a Instagram. Va ser una de les 'it girls' pioneres i a les seves xarxes s'atreveix a abordar qualsevol assumpte personal, des de la bisexualitat a la sonada ruptura, després de set anys de relació, amb la gironina Alba Paul Ferrer. Però és també una empresària al capdavant d'una agència de representació (que gestiona amb la seva mare), tal com mostra 'Dulceida al desnudo', el docurreality de quatre episodis d'Amazon Prime Video en el qual la veiem en totes les seves facetes... i en el seu pitjor moment sentimental. S'estrena aquest divendres 4 de novembre. Un treball que serveix, de pas, per desmitificar l'univers dels influencers: la carrera de Dulceida per París, vestida de forma 'fashion' per no arribar tard a la desfilada de Dior deixa entreveure les bambolines d'un món del qual sempre veiem només la millor cara.

A les xarxes la gent mostra la seva millor cara, però vostè aquí apareix en un dels seus pitjors moments, després de la seva ruptura sentimental. Ha trencat el codi del manual del bon influencer?

A les xarxes, especialment a Youtube, m'he mostrat sempre de totes les maneres, encara que el que més pugi siguin coses boniques. Se m'ha vist plorant, malalta, amb filtre, sense filtre... Però el documental va molt més enllà perquè m'han fet un seguiment de mesos durant 24 hores al dia. Estava en un moment força difícil i ara, quan el veig, m'agrada comprovar l'evolució que tinc: com començo, com m'amago a la feina i com ho vaig afrontant i superant.

Durant la docusèrie plora molt. També ha plorat quan l'ha vist?

Sí, sobretot amb el segon capítol, el més personal, on surt la meva àvia. A la 'première' sort que només veiem el primer capítol perquè el segon no seria capaç de veure'l amb tanta gent

L'Ha sorprès veure's tan vulnerable?

Sí, ara estic molt millor, veure'm així m'ha impactat. També em va sorprendre veure'm treballar des de fora.

Ha parlat de la seva ruptura, de la inflamació del clítoris... Hi ha un límit?

Sí. Gravàvem totes les setmanes i jo sempre demanava tres dies lliures per estar amb els meus amics, amb les nostres xafarderies, i amb drames personals que no fa falta mostrar. Em pregunten molt si em fa por que no hi hagi límits i jo estic tranquil·la perquè considero que sí que n'hi ha.

També la veiem a teràpia. La va començar amb la ruptura o la va necessitar abans per l'exposició a la qual l'aboca la seva feina?

Vaig començar quan em vaig veure tan malament. Vam trencar al juliol i vaig començar la teràpia a l'agost, així que ja fa un any i pico que en faig.

Hi hauria d'haver anat abans?

Clar. Però no n'era conscient. Jo deia: estic bé, perquè hi hauria d'anar?. Però en realitat, amb la feina i la vida que tinc, hi hauria d'haver anat molt abans. Però bé, mai és tard. En el meu sector, gairebé tothom, el 90%, anem a teràpia, perquè estem molt exposats. És un món difícil pels caps. Per mi és la millor feina del món, però té aquesta cara que no és tan bona, com es veu al documental.

Com quan ha d'anar al jutjat perquè ha denunciat a una 'hater'- L'afecten molt les crítiques o intenta no llegir els comentaris?

Totes les persones públiques tenim 'haters' i la majoria de coses que em diuen no m'importen. Es posen amb el meu cos, la meva feina... Però jo estava molt malament i aquesta persona es va encarregar de fer com el seu exèrcit per vessar odi, era un assetjament inaguantable. I vaig dir: això no ho deixo passar, perquè m'estaven fent mal. Sense conèixer-me i segurament perquè és megafan, perquè si algú a tu et cau malament, no estàs pendent de la seva vida les 24 hores del dia. Vaig decidir que hi havia de posar remeu i encara continuen amb el procés.

Confessar que era bisexual va ser un punt d'inflexió total

La seva mare ha arribat a posar-li seguretat. Ha temut per la seva integritat?

Acabava de passar el judici i aquesta persona no s'havia presentat. Jo me n'anava al Festival de Màlaga, on hi ha molta gent, i em feia una mica de por. Aquesta persona m'havia escrit: "Si et veig, et cremo viva". Crec que són només comentaris, però al final mai saps...

El 2015 va confessar que era bisexual i alguns van dir que va fer la seva millor campanya de màrqueting. Va ser un punt d'inflexió a la seva carrera?

Va ser un punt d'inflexió total. No va ser màrqueting, perquè darrere de les coses que he explicat de la meva vida personal mai hi ha hagut un interès econòmic, simplement mostro el que em fa feliç. Però és cert que va ser un punt d'inflexió. És una de les coses més boniques que m'han passat, perquè avui en dia encara em para gent pel carrer per agrair-me que els ajudés a sortir de l'armari.

Pensa que als influencers encara no se'ls pren seriosament, que és una professió injuriada?

Quan vaig estar a Mèxic, els hi vaig preguntar als meus companys, i em van dir que allà és una professió que està superintegrada i superacceptada. Després de 13 o 14 anys treballant, quan tinc una empresa amb 18 persones, amb tot el que he fet, si diuen que no treballo, em sembla que és ignorància o no voler saber. Quan estudiava interpretació la meva mare sempre em deia: asseguda al sofà no trucarà a la porta l'Almodóvar. Doncs aquí és el mateix, has de treballar. Crec que amb el documental molta gent veurà la feina que hi ha darrere. I d'altres continuarant dient el mateix perquè no voldran veure més enllà.

Ha aparegut en alguna sèrie com 'Paquita Salas' i 'El Internado: Las Cumbres', però està a punt de rodar una pel·lícula amb Mario Vaquerizo i Antonia San Juan.

Sí, una comèdia. Jo vaig estudiar interpretació i era el que volia fer. Tinc un paper secundari, però molt bonic, amb molta presència i història, un personatge que té una evolució.

Prem per veure més contingut per a tu