Segueix-nos a les xarxes socials:

La història del diamant més gran trobat a la Terra

El 1905 va ser descobert el Cullinan o 'Estrella d'Àfrica': On és ara?

La història del diamant més gran trobat a la Terra

El diamant en brut més gran que s'ha trobat a la Terra és l'anomenat 'Cullinan', conegut també com 'L'Estrella d'Àfrica'. Va ser trobat el 1905 en una mina de Sud-àfrica pel gerent de la companyia minera que explotava el jaciment, Frederick Wells. Des de 1907 pertany a la família reial britànica.

La troballa va tenir lloc 40 quilòmetres a l'est de la ciutat de Pretòria mentre Wells feia una inspecció a la mina. El nom que va rebre l'extraordinari mineral és el del propietari d'aquesta indústria, Sir Thomas Cullinan.

La peça, en el moment de ser trobada, pesava 3.106 quirats (621 grams) i feia 10,1 x 6,35 x 5,9 centímetres

Després de ser trobat, el diamant va ser posat a la venda. El comprador va acabar sent el govern de la colònia de Trasvaal, província sud-africana, i posteriorment va ser regalat el 1907 al rei Eduard VII d'Anglaterra.

Tot i això, la pedra preciosa era massa gran per conservar-la en la seva forma original, de manera que va ser enviada a una empresa d'Holanda perquè procedís a tallar-la en fragments més petits.

TALLAT EN NOU FRAGMENTS

Va ser així com el diamant 'Cullinan' es va tallar en nou pedres diferents, numerades de l'I al IX, i en altres encara més petites, fins a arribar a ni més ni menys que 150 fragments tallats. La primera i més gran de les peces, anomenada 'Cullinan I', va passar a ser coneguda per la 'Gran Estrella d'Àfrica' i pesa 530,2 quirats, és a dir, 106 grams.

Els 9 fragments del diamant més gran de la Terra

Els nou fragments i la seva ubicació actual en joies de la Corona britànica 

Actualment, els nou diamants encara pertanyen a la família reial britànica i cobren protagonisme durant la coronació dels nous reis, com va passar durant la celebració de proclamació de Carles III. Formen part de les joies de la corona britànica i es troben conservats al 'Sovereign's Scepter with Cross'.

  • El 'Cullinan I' es troba encastat al 'Cetro de la Cruz', el qual sosté a la mà dreta el rei en ser coronat, i va ser el major diamant tallat del món fins al 1985, quan va ser desplaçat per una altra peça excepcional: el 'Golden Jubilee Diamond'.
  • El 'Cullinan II', per la seva banda, figura a la Corona de l'Estat Imperial Britànic, i es conserva al Museu de la Torre de Londres.
  • El 'Cullinan III' i el 'IV' van ser incorporats a un colofó, en què el 'Cullinan IV' penja del 'Cullinan III'.

Agulla de pit format pels diamants Cullinan III i Cullinan IV

Malgrat tot, existeix un diamant encara més gran que el 'Cullinan', anomenat 'Diamant Enigma', tot i que, no es considera una veritable pedra preciosa. Pesa 555 quirats (111 grams) i, segons alguns científics, podria procedir d'un meteorit que es va estavellar contra la Terra fa 2.600 milions d'anys.

Prem per veure més contingut per a tu