La història del diamant més gran trobat a la Terra

El 1905 va ser descobert el Cullinan o 'Estrella d'Àfrica': On és ara?

Descobreix la història del diamant més gran trobat a la Terra

Descobreix la història del diamant més gran trobat a la Terra

Joan Lluís Ferrer

El diamant en brut més gran que s'ha trobat a la Terra és l'anomenat 'Cullinan', conegut també com 'L'Estrella d'Àfrica'. Va ser trobat el 1905 en una mina de Sud-àfrica pel gerent de la companyia minera que explotava el jaciment, Frederick Wells. Des de 1907 pertany a la família reial britànica.

La troballa va tenir lloc 40 quilòmetres a l'est de la ciutat de Pretòria mentre Wells feia una inspecció a la mina. El nom que va rebre l'extraordinari mineral és el del propietari d'aquesta indústria, Sir Thomas Cullinan.

La peça, en el moment de ser trobada, pesava 3.106 quirats (621 grams) i feia 10,1 x 6,35 x 5,9 centímetres

Després de ser trobat, el diamant va ser posat a la venda. El comprador va acabar sent el govern de la colònia de Trasvaal, província sud-africana, i posteriorment va ser regalat el 1907 al rei Eduard VII d'Anglaterra.

Tot i això, la pedra preciosa era massa gran per conservar-la en la seva forma original, de manera que va ser enviada a una empresa d'Holanda perquè procedís a tallar-la en fragments més petits.

TALLAT EN NOU FRAGMENTS

Va ser així com el diamant 'Cullinan' es va tallar en nou pedres diferents, numerades de l'I al IX, i en altres encara més petites, fins a arribar a ni més ni menys que 150 fragments tallats. La primera i més gran de les peces, anomenada 'Cullinan I', va passar a ser coneguda per la 'Gran Estrella d'Àfrica' i pesa 530,2 quirats, és a dir, 106 grams.

Els 9 fragments del diamant més gran de la Terra

Els 9 fragments del diamant més gran de la Terra / Pinterest

Els nou fragments i la seva ubicació actual en joies de la Corona britànica

Actualment, els nou diamants encara pertanyen a la família reial britànica i cobren protagonisme durant la coronació dels nous reis, com va passar durant la celebració de proclamació de Carles III. Formen part de les joies de la corona britànica i es troben conservats al 'Sovereign's Scepter with Cross'.

  • El 'Cullinan I' es troba encastat al 'Cetro de la Cruz', el qual sosté a la mà dreta el rei en ser coronat, i va ser el major diamant tallat del món fins al 1985, quan va ser desplaçat per una altra peça excepcional: el 'Golden Jubilee Diamond'.
  • El 'Cullinan II', per la seva banda, figura a la Corona de l'Estat Imperial Britànic, i es conserva al Museu de la Torre de Londres.
  • El 'Cullinan III' i el 'IV' van ser incorporats a un colofó, en què el 'Cullinan IV' penja del 'Cullinan III'.
Agulla de pit format pels diamants Cullinan III i Cullinan IV

Agulla de pit format pels diamants Cullinan III i Cullinan IV / Pinterest

Malgrat tot, existeix un diamant encara més gran que el 'Cullinan', anomenat 'Diamant Enigma', tot i que, no es considera una veritable pedra preciosa. Pesa 555 quirats (111 grams) i, segons alguns científics, podria procedir d'un meteorit que es va estavellar contra la Terra fa 2.600 milions d'anys.