Segueix-nos a les xarxes socials:

Accés directe a "Acrux-Vela-Hamal, 20" de Rosa Brun

Accés directe a "Acrux-Vela-Hamal, 20" de Rosa BrunCaixaForum Girona

Tres paral·lelepípedes de colors dialoguen amb l’espai. Des de l’abstracció, Rosa Brun omple la sala de possibilitats combinatòries. De quantes maneres diferents podem experimentar aquesta obra?

Tot i que ens trobem davant d’una obra abstracta, els tres noms que apareixen al títol fan referència a estrelles o constel·lacions. Una línia imaginària uneix els tres paral·lelepípedes, i alhora els connecta amb les parets de la sala i, fins i tot, amb el nostre propi cos, de manera que ens fa partícips de l’obra en funció d’on decidim situar-nos.

A les seves obres, Rosa Brun (Madrid, 1955) ens convida a explorar l’experiència perceptiva a través de plans i superposicions de colors vibrants que transcendeixen la bidimensionalitat de la paret expositiva i s’expandeixen per l’espai, fet que qüestiona els límits de la mateixa pintura com a disciplina. La importància que prenen la forma i el color a l’obra de Rosa Brun ha portat a relacionar la seva trajectòria amb les variacions geomètriques i les superfícies de color que els artistes minimalistes i de l’abstracció americana van proposar als anys seixanta i setanta.

Aquesta mostra pertany al cicle Accés Directe, dedicat especialment a acostar l’art del nostre temps a l’experiència del públic. Periòdicament, es mostren obres de la Col·lecció ”la Caixa” d’Art Contemporani seleccionades especialment per la capacitat que tenen de fer-nos pensar en les relacions que establim amb el context actual.

Del 14 de novembre de 2020 al 18 de setembre de 2022

Entrada gratuïta amb reserva

Més informació

Prem per veure més contingut per a tu