Segueix-nos a les xarxes socials:

Tanquen el pati d'una escola de Cerdanyola on troben restes d'amiant

El servei de Medi Ambient de l'Ajuntament de Cerdanyola va tancar preventivament ahir una part del pati del col·legi d'ensenyament infantil i primari Xarau, després de trobar restes d'amiant del fibrociment d'unes construccions antigues, nocives per a la salut.

En un comunicat, el consistori va informar que s'havien trobat al pati del col·legi restes d'una antiga zona de jocs infantils, que el temps havia anat enterrant, i que van ser fabricats amb fibrociment, un material altament tòxic que, en cas de trencar-se, desprèn una pols causant de malalties respiratòries.

El consistori va ser alertat pels responsables del col·legi i va inspeccionar els dos patis que no estan pavimentats, en un dels quals es van registrar fragments en petites quantitats, que van aflorar a causa de l'erosió del pati.

Una empresa especialitzada retirarà les restes superficials i els tubs soterrats per confinar-los adequadament i evitar que l'erosió del terreny els tregui a la llum en un futur. La regidora d'Educació i Ciutat del Coneixement, Esther González, va recordar que la mesura pretén oferir totes les garanties per a la salut dels nens.

Prem per veure més contingut per a tu