Mor l'expresident del Parlament Joan Rigol

El polític democratacristià va ser president d'Unió i també conseller de Jordi Pujol

Joan Rigol, en una imatge d'arxiu.

Joan Rigol, en una imatge d'arxiu. / FERRAN NADEU

Redacció

Redacció

Ha mort l'expresident del Parlament Joan Rigol a 81 anys. El polític democratacristià va ser president d'Unió de 1987 a 2000 i també conseller de Jordi Pujol, primer a càrrec de Treball i Indústria i després al capdavant de Cultura.

El 2010, al costat d'altres expresidents de la Generalitat i del Parlament va fer una crida a tots els catalans per demanar-los que es manifestessin en contra de la sentència sobre l'Estatut del Tribunal Constitucional. També va presidir el Pacte Nacional pel Dret a Decidir.

Polític de consens

Joan Rigol va deixar la política el 2003, als seus 60 anys, però mai va abandonar dos eixos principals a la seva vida: el cristianisme i la reivindicació de les necessitats de Catalunya. Rigol va promoure una política de consens.

Com a conseller de Treball, va incentivar el diàleg entre la patronal i els sindicats, i des de Cultura va promoure un pacte cultural per la coordinació entre entitats, intel·lectuals i institucions en el foment de la cultura catalana.

El 1995 va representar la Generalitat al Senat i va ocupar la vicepresidència primera fins al 1999. Rigol va promoure un canvi del Senat perquè pogués representar les nacions i regions de l'Estat.

Rigol va ser també el president del patronat de la Sagrada Família, i va viure la visita del papa Benet XXVI per beneir el temple, en 2010.