Segueix-nos a les xarxes socials:

El ple de l'Ajuntament de Barcelona rebutja cobrar l'IBI a l'Església catòlica

ICV titlla de xantatge l'amenaça de Rouco Varela de retallar el pressupost de Càritas si han de pagar

El ple de l'Ajuntament de Barcelona va rebutjar una proposta d'ICV-EUiA demanant al consistori cobrar l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) a les propietats de l'Església catòlica i a la resta de confessions religioses de la ciutat, i que va ser rebutjada amb els vots contraris de CiU i PP. La proposició, que sí va tenir el suport d'UpB i l'abstenció del PSC, demanava al Govern municipal de CiU "fer ús de totes les possibilitats" que la Llei permeti per aplicar l'IBI a l'Església i altres religions, crear un cens dels immobles enregistrats a nom seu, avaluar el cost de les exempcions fiscals que disposen i modificar la Llei d'Hisendes Locals per suprimir l'exempció de pagar l'IBI.

En el debat, el líder municipal d'ICV-EUiA, Ricard Gomà, va defensar la mesura i va considerar un xantatge que el president de la Conferència Episcopal Espanyola, el cardenal Antonio María Rouco Varela, amenacés de retallar el pressupost de Càritas per conservar l'exempció, i va instar els grups a decidir si volen ser "l'expressió política del lobby de Rouco o servidors públics responsables", referint-se a CiU i PP.

Miriam Casanova (PP) va defensar la tasca social de l'Església i va dir que "la verdadera intenció de la proposta és desprestigiar-la i crear crispació social", a més de retreure a ICV-EUiA no haver-la promogut quan estaven al Govern municipal.

Per altra banda, el ple de l'Ajuntament d'Avilès va aprovar instar el Govern central a modificar la legislació segons la qual l'Església es troba exempta del pagament de l'IBI. El PSOE va votar a favor de la moció presentada per IU en aquest sentit, mentre que el PP i Foro Asturias s'hi van posicionar en contra.

Prem per veure més contingut per a tu