Segueix-nos a les xarxes socials:

CDC situa la consulta en el segon semestre de 2014

ERC avisa Mas del final de termini per demanar a Rajoy poder preguntar sobre el futur de Catalunya

CDC situa la consulta en el segon semestre de 2014acn

CDC va llançar ahir una Convenció per debatre el model d'Estat propi en una fase més per ampliar majories a favor del seu projecte sobiranista, amb la previsió de tenir la pregunta i la data de la consulta d'autodeterminació al desembre i intentar celebrar-la en el segon semestre de 2014.

Aquest és el calendari que va dibuixar el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull,a més de donar a conèixer els continguts de la Convenció Nacional "Compromesos amb els personis!" (Compromesos amb les persones!), en la què els nacionalistes treballaran propostes sobre el model d'Estat per a Catalunya que hauran d'estar finalitzades durant el primer semestre de 2014.

Rull va presentar aquesta Convenció com un estadi més en el projecte de CDC d'"ampliar majories" favorables al dret a decidir i de l'Estat propi, després de culminar aquest mes de juliol la campanya de divulgació del projecte sobiranista batejada com "Què està passant a Catalunya?", amb un cost d'uns 3.000 euros.

Per aquesta raó, Rull va defensar que caldria un any més de treballs per ampliar les majories sobiranistes i perquè el Govern vagi preparant les conegudes "estructures d'Estat" abans de celebrar la consulta, el segon semestre del 2014. "El segon semestre compliríem amb l'acord" entre CiU i ERC per celebrar la consulta el 2014, va admetre Rull, qui, no obstant això, no va tancar la porta a què es puguin escurçar o allargar terminis i va subratllar que, en tot cas, la data caldrà pactar-la amb altres formacions polítiques favorables a la consulta.

Sí que va estar més concret en fixar al terme del present any el termini per decidir la data i la pregunta de la consulta, quelcom que s'hauria de fixar en el marc del Parlament i amb l'acord d'altres formacions polítiques. Una d'aquestes, ERC, va avisar Artur Mas que s'està acostant el final de termini (31 de juliol) per demanar formalment a Mariano Rajoy poder celebrar la consulta sobiranista.

Prem per veure més contingut per a tu