Segueix-nos a les xarxes socials:

Es manté la prealerta per la possibilitat de pluges intenses

Protecció Civil alerta que poden caure 20 litres per metre quadrat en mitja hora

Protecció Civil de la Generalitat manté la prealerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya (Inuncat) davant el risc de pluges intenses per a aquesta tarda a totes les comarques de Lleida, de la Catalunya Central, a les Terres de l'Ebre i a la Conca de Barberà, el Priorat i l'Alt i el Baix Camp. En aquests casos, es podrà superar el llindar dels vint litres per metre quadrat en mitja hora entre les dues del migdia i les vuit del vespre. Les zones amb més risc, però, es concentren al Pirineu i al PrePirineu.

A més, es preveu que l'episodi de pluja s'allargui més enllà de els vuit del vespre i que entre aquesta hora i les dues de la matinada també es pugui superar aquest llindar al terç nord de Catalunya, en concret a les comarques de l'Alt Pirineu i l'Aran, Girona i nord de la Catalunya Central (Solsonès, Berguedà i Osona).

Per aquest motiu, Protecció Civil recomana que la ciutadania prengui les mesures d'autoprotecció necessàries en funció de la situació meteorològica i adapti les seves activitats de lleure i professionals. Entre d'altres, es recomana no acostar-se a les lleres, rius i guals en els moments de tempesta ni travessar-los. Si les tempestes van acompanyades d'aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Als àmbits urbans cal mantenir nets els embornals, les terrasses i patis i els accessos als baixos per evitar l'acumulació d'aigua, sobretot si habitualment es produeix aquesta afectació.

Prem per veure més contingut per a tu