Segueix-nos a les xarxes socials:

Les farmàcies tancaran el 7 de novembre al matí pel deute del Govern

El conseller de Salut assegura que ningú no es quedarà sense medicaments que necessiti

Les farmàcies catalanes tancaran el proper 7 de novembre al matí per reclamar el pagament de les quantitats que els deu la Generalitat, que xifren en 416 milions d'euros. El Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya i la Federació d'Associacions de Farmàcies de Catalunya van anunciar aquest tancament en un comunicat, en el qual van qualifiqar la situació de les farmàcies catalanes d'"insostenible".

Van recordar que ahir haurien d'haver cobrat l'import dels medicaments dispensats al setembre passat, segons el concert amb el CatSalut, però van destacar que "aquests diners no han arribat", ni tampoc l'ICO proveïdors per pagar el deute dels mesos pendents de novembre i desembre de 2012, i maig de 2013.

"Són en total 4 mesos de deute i la xifra arriba ja a 416 milions d'euros", van assenyalar, fet pel qual davant aquesta situació han acordat un tancament de farmàcies el 7 de novembre al matí i han convocat per a aquell mateix dia una concentració davant de la seu de la Delegació del Govern a Catalunya.

El comunicat destacava que adopten aquestes mesures per reclamar que el Consell de Ministres acordi la liquidació immediata dels deutes pendents inclosos en el Pla ICO proveïdors. Van denunciar finalment que l'Administració "no pot seguir delegant la seva responsabilitat de garantir l'accés als tractaments dels ciutadans en els professionals farmacèutics".

Per part seva, el conseller de Salut, Boi Ruiz, va assegurar que ningú no es quedarà sense els medicaments que necessita a Catalunya com a conseqüència que el Govern degui 416 milions a les farmàcies catalanes. Ruiz va fer aquestes declaracions després que el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, informés que no comptava amb l'arribada dels 1.700 milions d'euros que l'Estat deu per poder abonar els imports dels medicaments que les farmàcies adquireixen.

"Estem en converses amb l'Estat, i ells ens diuen que tenen els diners, que arribaran, però no arriben, i si no han d'arribar en una data determinada no haurien de dir-ho", va assenyalar el conseller de Salut.

Prem per veure més contingut per a tu