Tot a punt pel sorteig de la primera Grossa de Cap d'Any que repartirà sort aquest dimarts. La directora general de Tributs i Jocs, Elsa Artadi, ha assegurat que "pràcticament segur" s'han venut uns 25 milions d'euros. "Les expectatives estan superades totalment", ha dit, a l'espera de tancar amb xifres exactes el volum de vendes a la tarda i amb la mirada ja posada en fer créixer el sorteig de cara l'any que ve. Els periodistes Helena Garcia Melero i Xavier Grasset conduiran la gala a partir de les 11 del matí que retransmetrà en directe TV3.

S'han venut uns 25 milions dels 30 que es van posar a la venda, en dues tongades, per al primer sorteig de la Grossa de Cap d'Any. La directora general de Tributs i Jocs, Elsa Artadi, ha explicat que la decisió d'ampliar els números en venda va ser "encertada" perquè a principis de novembre ja s'havien acabat els primers 15 milions d'euros. Per tot plegat, assegura que les expectatives estan "totalment superades".

El primer premi està dotat amb 100.000 euros, el segon 32.500, i 15.000, per al tercer premi. Cada número té 60 bitllets.

La gala començarà dimarts a les 11 del matí i es farà al TNC, en un acte conduït pels periodistes Helena Garcia Melero i Xavier Graset. Hi hauran actuacions musicals, entre ells, el grup Blaumut; i hi participarà també el capgròs de la Grossa. Durarà uns trenta minuts i se sortejaran en primer lloc el tercer premi, després el segon premi i finalment el primer premi. Tributs i Jocs pretén que la gala sigui "àgil i divertida".

"Millorar" l'any que ve

La directora de Tributs i Jocs apunta que el gener i el febrer faran "autocrítica" per polir detalls que han sorgit aquest primer any. Assegura que treballaran per fer "més gran" el sorteig de cara a l'any que ve, i entre d'altres, creu que es poden "millorar canals de distribució i intentar sortir per Internet".

Per sota dels 2.500 euros, exempt d'impostos

El sorteig de la Grossa de Cap d'Any també rebrà els efectes tributaris que ha impulsat el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per a loteries. Igualment que al sorteig de Nadal, els premis inferiors a 2.500 euros estaran exempts d'impostos. Ara bé, Artadi apunta que els catalans tenen opcions de tributar menys perquè l'impost grava sobre cada una de les butlletes, no sobre el valor total que obtingui un ciutadà dels premis. Els números de la Grossa valen cinc euros mentre que els dècims de la loteria espanyola s'enfilen fins a 20. Així, obtenir premi a través d'una sola butlleta (10.000 euros de premi, per exemple) o sortir premiat de quatre butlletes iguales (2.500 euros de premi per butlleta) pot lliurar un afortunat de pagar l'impost.