Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla especial d'emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, d'acord amb les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), per l'episodi de mal estat de la mar i per la previsió de pluges intenses.

Segons les previsions de l'SMC, per avui es mantindrà una notable mar de fons de l'est amb més intensitat fins a les 14:00 hores, amb una afectació generalitzada a tot el litoral català. Les onades podran superar els 2,5 metres (maror).

Segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona, davant les previsions meteorològiques, ha activat el Pla Bàsic d'Emergència Municipal per Onades a la ciutat en la seva fase d'Alerta. Aquest pla s'activa en fase d'alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mal estat de la mar i aquest pugui ser un perill per a les persones o per destrosses al mobiliari.

Com a conseqüència d'aquesta activació i per prevenció, es recomana als ciutadans que augmentin la precaució, i evitin accedir a les platges.

També es recorda la prohibició d'accedir als espigons de la platja i d'entrar a l'aigua mentre onegi la bandera roja, hissada a totes les platges.

La Guàrdia Urbana de Barcelona s'ha desplegat en l'àmbit del litoral barceloní i tanca el pas als espigons i les zones on trenquen les onades, per evitar riscos per a les persones.