Segueix-nos a les xarxes socials:

Arriben els primers joves britànics per participar en el polèmic SalouFest

És la quinzena edició d'aquesta gresca universitària de final d'exàmens que combina esport i festes amb elevat consum d'alcohol

Arriben els primers joves britànics per participar en el polèmic SalouFestacn

Poques novetats aquest any en la quinzena edició del Saloufest. Salou acollirà fins al 18 d'abril 9.500 joves de més d'un centenar d'universitats britàniques disposats a celebrar intensament el final del període d'exàmens. Aquest ?diumenge han arribat els primers 4.600 joves que combinaran les festes nocturnes i l'oci amb dos dies de competicions esportives. Els organitzadors s'encarreguen de remarcar als joves les normes cíviques que cal respectar. Aquesta celebració té un impacte econòmic anual de més de 5 milions d'euros per a Salou. Mentre que hotelers i comerciants el veuen com una benedicció per desestacionalitzar el turisme, els veïns la suporten amb resignació.

La quinzena edició del Saloufest no presenta gaires novetats respecte a edicions anteriors. Així ho ha explicat Doreen Straatman, gerent de Sol Active Tours, la touroperadora catalana que juntament amb la britànica I Love Tour porten cada any milers de joves universitaris a gaudir de les seves vacances de primavera al municipi del Tarragonès. Repartits en tres tandes, passaran per Salou aquest mes d'abril 9.500 nois i noies amb la intenció principal de passar-s'ho bé. Aquest diumenge han començat a desembarcar els primers 4.600 joves, vinguts en autocars des de més de 100 universitats de la Gran Bretanya, i s'estaran a Salou fins al dijous Sant. Un altre torn, amb 4.300 més, vindrà del 7 a l'11 d'abril, i l'últim grup, més petit, de 600 universitaris, ho farà del 14 al 18.

Sol Active Tours i I Love Tour ofereixen una estada de quatre dies a Salou repartida en dos dies de competicions esportives, per a les quals s'han llogat 22 instal·lacions de la zona, i un tercer dia d'activitat lliure en què se'ls ofereix visites a PortAventura i a Barcelona, l'opció de passar el dia de compres a Reus o Tarragona, o simplement gaudir del sol i la platja, aprofitant que el temps, de moment, sembla que ho permetrà. Per tot això i l'estada en hotels o aparthotels amb dret a mitja pensió, els joves paguen sobre uns 360 euros de mitjana. Straatman ha assegurat que no estan venent un producte "low cost" perquè en altres operadores es podrien trobar estades a Salou més barates.

Civisme i respecte

La polèmica va recaure sobre el Saloufest en passades edicions pels suposats mals comportaments, els crits i l'incivisme en general d'aquests universitaris, especialment en les seves esbojarrades festes nocturnes. El cas d'un jove ferit en practicar balconing o el d'una jove que va denunciar una presumpta agressió sexual han estat les seqüeles més greus dels darrers.

Prem per veure més contingut per a tu