Segueix-nos a les xarxes socials:

Tardà torna a proposar que Mas faci un pas "cap al costat"

En cas que finalment no s'assoleixi l'acord, Tardà que ha dit que pot estar "emprenyat però mai desanimat"

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats Joan Tardà ha tornat a plantejar aquest divendres a la nit que el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, faci un "pas al costat" per facilitar l'acord entre Junts pel Sí i la CUP i ha subratllat que potser seria una "solució" perquè ara "és el moment del patriotisme".

En declaracions a 8tv, Tardà ha dit que no hauria de ser un "pas enrere" i que Mas hauria de poder formar part del Govern, tot i que presidit per una altra persona del seu partit. El diputat republicà ho ha comparat amb una família i ha dit que "a vegades als germans els toca aguantar amb la irresponsabilitat dels petits". D'altra banda, Tardà, ha destacat que "com més sacrificis assumeix una persona, a la llarga i tal vegada no tan a la llarga, més li reconeix la societat el seu protagonisme". Al mateix temps, Tardà ha expressat el seu respecte per la figura d'Artur Mas i ha assegurat que és una "persona clau" per al procés "com ho ha estat ERC i centenars de milers de persones que s'han mobilitzat".

Tardà ha reclamat una vegada més que Junts pel Sí i la CUP arribin a un acord, quan queden 48 hores perquè expiri el termini per a la investidura d'un president de la Generalitat com a resultat de les eleccions del 27 de setembre, i ha exigit als dirigents polítics que estiguin "a l'alçada del moment històric". "Els estadistes adquireixen la categoria d'estadistes per saber gestionar els moments difícils. A les verdes i no pas a les madures", ha afegit.

En cas que finalment no s'assoleixi l'acord, Tardà que ha dit que pot estar "emprenyat però mai desanimat"- ha advertit que "molta gent sentirà que ha estat objecte d'un frau" i ha repetit que seria "un delicte d'alta traïció a la voluntat de la ciutadania de Catalunya". En aquest sentit, ha demanat un "esforç perquè sinó ens caurà la cara de vergonya".

Prem per veure més contingut per a tu