Segueix-nos a les xarxes socials:

El gironí Enric Millo, nou delegat del Govern a Catalunya

Substituirà María de los Llanos de Luna en el que La Moncloa vol que sigui un nou marc de relacions amb la Generalitat

El gironí Enric Millo, nou delegat del Govern a CatalunyaACN

El consell de ministres ha nomenat aquest divendres l'històric dirigent del PPC Enric Millo com a delegat del govern espanyol a Catalunya. Substituirà al càrrec a Maria de los Llanos de Luna en el que La Moncloa vol que sigui un nou marc de relacions amb la Generalitat de Catalunya. Millo ha entregat aquest divendres a primera hora del matí l'acta de diputat al Parlament de Catalunya, després de cinc legislatures ocupant un escó a la cambra catalana. El vicesecretari d'acció política del PPC i president de la formació a Girona compareixerà en roda de premsa a dos quarts de cinc de la tarda a la seu popular, acompanyat de Xavier Garcia Albiol.

Millo va entrar al Parlament com a diputat per CiU el 1995, càrrec que va ocupar fins al 2003. Tres anys més tard, va aconseguir un escó com a cap de llista del PPC a Girona. A partir d'ara, Santi Rodríguez o Esperanza García assumiran el rol de portaveu del partit a la cambra.Va iniciar la seva trajectòria política a Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Durant dues legislatures, entre el 1995 i el 2003, va ser diputat per CiU. L'any 2000 va arribar a assumir el càrrec de portaveu adjunt del grup parlamentari nacionalista.

Al 2003, Millo es va desvincular de CiU després que el partit decidís no fer-lo cap de llista a les comarques gironines per a les eleccions catalanes d'aquell any, i va afiliar-se al PPC. Tres anys més tard, va reaparèixer a la primera línia política de la mà de Josep Piqué, com a número u del PPC a la demarcació de Girona per als comicis al Parlament. Va entrar a formar part de l'executiva del partit com a secretari de comunicació interna al 2004. Quatre anys més tard, va agafar les regnes del Partit Popular a Girona.

Des del 2012 és vicesecretari d'acció política i econòmica de la formació.Al Parlament, va ser designat portaveu del PPC l'any 2010, càrrec que ha desenvolupat fins a la data. Un rol que ara assumirà un dels dos portaveus adjunts de la formació: Santi Rodríguez o Esperanza García. L'escó de Millo passarà a Sergio Santamaría, número dos de la llista del PP a Girona a les darreres eleccions. Millo va néixer a Terrassa el 1960 i és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UAB. Va ser professor d'Economia i Estructures Organitzatives a la UPC i de l'Escola Superior de Turisme, així com delegat Territorial del Departament de Treball de la Generalitat, a Girona entre el 1991 i el 1995.

Prem per veure més contingut per a tu