Segueix-nos a les xarxes socials:

Millo demana a Puigdemont i Junqueras que deixin de «fer trampa» amb el referèndum

El delegat de l'Estat assegura que està "fora de lloc" i "diu molt poc" del Govern convidar Mas, Ortega i Rigau a la reunió del Consell Executiu

Millo demana a Puigdemont i Junqueras que deixin de «fer trampa» amb el referèndumAniol Resclosa

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha replicat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i al vicepresident, Oriol Junqueras, que deixin de "fer trampa" i els ha acusat de ser a la vegada "piròmans i bombers" amb el referèndum. Després de la carta publicada a 'El País' -on insten Rajoy a pactar el referèndum i l'adverteixen que sinó el faran igualment-, Millo ha dit sentir-se sorprès perquè li fa la impressió que els dos dirigents "s'hagin de justificar". "Queda clar que fan trampa perquè el govern espanyol està disposat a dialogar des del primer moment", ha assegurat Millo. El delegat de l'Estat acusa Puigdemont i Junqueras de "calar foc cada dia amb soflames independentistes" demanant el referèndum i, alhora, apel·lar al diàleg. Per això, demana a la Generalitat que "reflexioni" i abandoni el "rumb de col·lisió". Sobre la presència de Mas, Rigau i Ortega a la reunió del Govern de dimarts, ha assegurat que està "fora de lloc" i que diu "molt poc" d'un Govern que ha de "representar tots els catalans".

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha reaccionat a la carta conjunta del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, publicada a 'El País'. Millo ha reconegut que l'ha sorprès l'escrit i que li dona la sensació que ho fan per "justificar-se". El màxim representant de l'Estat a Catalunya, a més, els ha acusat de "fer trampa" i de mantenir una posició "contradictòria".

"Han de decidir si volen ser piròmans o bombers, no poden fer les dues coses a la vegada", els ha replicat. Segons Millo, els dos alts càrrecs de la Generalitat estan "calant foc cada dia" amb proclames a favor del referèndum i, alhora, estan exigint diàleg a l'Estat.

En aquest sentit, Millo defensa que el govern espanyol està disposat a dialogar "respectant les competències de cadascú i el marc legal vigent". "Si és així, sempre ens hi trobaran", ha declarat. En canvi, el delegat de l'Estat critica que el Govern exigeixi diàleg a l'estat mentre "amenaça al mateix temps amb un ultimàtum i amb un referèndum il·legal".

Malgrat el to crític, ha dit que cal que imperi "la cordialitat" i ha convidat la Generalitat a "reflexionar" i abandonar "el camí de la ruptura". "És l'única sortida que tenim, que deixin el rumb de col·lisió", ha manifestat des la Diputació de Girona, on s'ha reunit amb el president, Pere Vila.

A l'article publicat a 'El País' -sota el títol 'Que guanyi el diàleg, que les urnes decideixin'-,Puigdemont i Junqueras avisen Rajoy que Catalunya no renunciarà al referèndum "si es manté el rebuig frontal" de l´Estat i que la votació es farà en qualsevol cas al 2017.

Reacció a la presència de Mas, Ortega i Rigau al Consell

L'expresident de la Generalitat Artur Mas, l'exconsellera de Governació i exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau assistiran a la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts al Palau de la Generalitat. Ho faran convidats per l'actual Govern, que els vol expressar el seu suport pocs dies després de donar-se a conèixer la sentència del TSJC que els inhabilita per organitzar el 9-N.

Segons Millo, aquesta decisió de l'executiu està "fora de lloc". "Posar d'exemple d'actuació aquells que estan sentenciats i inhabilitats francament diu molt poc d'un Govern que representa tots els catalans", ha manifestat. El delegat de l'Estat ha demanat a la Generalitat que "rectifiqui" i que s'adoni que aquest camí "no porta enlloc".

Prem per veure més contingut per a tu