Segueix-nos a les xarxes socials:

Montserrat assegura que el referèndum no afecta l'Agència del Medicament

La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, va assegurar que «ningú» li ha preguntat pel procés d'independència durant les reunions que ha mantingut a Brussel·les per defensar la candidatura de Barcelona per acollir l'Agència Europea del Medicament. Montserrat també va dir que el pla de la Generalitat per convocar un referèndum a la tardor «no afecta» en «res» les possibilitats de la capital catalana, que ha recordat que ja està «preparada» per instal·lar «demà mateix» el personal de l'EMA a la Torre Agbar. «Estem treballant coordinadament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat», va dir la ministra, afegint que la ciutat compleix «tots i cadascun dels criteris» proposats per la Comissió Europea i el Consell per acollir l'EMA.

«Som el govern de tots els catalans i per tant volem l'Agència Europea del Medicament a Barcelona. Per tant, estic convençudíssima que això no afecta per res i no m'han preguntat res», va defensat la ministra de Sanitat des de Brussel·les. «Som la millor opció, la millor ciutat, el millor país, perquè complim tots i cadascun dels criteris, som els primers de la classe», va afirmar Montserrat, que és a la capital europea per una sèrie d'entrevistes amb el comissari de Salut, Vytenis Andriukaitis, la secretaria general de la Comissió i la del Consell per defensar la candidatura catalana.

«Estem treballant coordinadament amb l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat, i el que és bo per a Barcelona és bo per Catalunya, i el que és bo per a Catalunya és bo per a Espanya i Europa», va assegurar la ministra, que va voler desvincular els esforços per aconseguir l'EMA del debat sobiranista. Barcelona, va dit Montserrat, és «la millor opció davant de totes les opcions» i també «la millor tenint en compte els criteris objectius» que ha presentat aquesta setmana la Comissió Europea.

Prem per veure més contingut per a tu