Segueix-nos a les xarxes socials:

La policia diu que va requisar les samarretes perquè augmentaven el risc d'alteracions

Parla d'actuació «protocol·lària» per prevenir baralles pels símbols que portaven alguns culers

La policia diu que va requisar les samarretes perquè augmentaven el risc d'alteracionsanc

La Policia Nacional va requisar a la final de la Copa del Rei que va enfrontar a Madrid el Sevilla FC i el FC Barcelona algunes samarretes grogues, motxilles, petos o pancartes amb enunciats independentistes en detectar als controls previs a l'estadi Wanda Metropolitano que grups d'aficionats culers, de vegades barrejats amb sevillistes, accedien al camp lluint lemes com «Ara és l'hora», la qual cosa augmenta el risc d'alteracions, van informar a Europa Press fonts policials al capdavant del dispositiu de seguretat.

«Ara és l'hora» va ser el lema triat el 2014 per les associacions civils independentistes Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural per llançar la campanya per al referèndum del 9 de novembre que va organitzar la Generalitat, presidida llavors per Artur Mas.

«Ara és l'hora»

Aquestes organitzacions van anunciar a la roda de premsa que distribuirien pancartes i samarretes perquè a la diada d'aquest any es formés una gran V als carrers Diagonal i Gran Via de Barcelona.

Els agents de la Policia Nacional al capdavant del dispositiu de seguretat van detectar que diversos grups d'aficionats accedien el dissabte a la tarda a l'estadi de l'Atlètic de Madrid on es va celebrar la final de Copa i els quals portaven aquest tipus de samarretes propagandístiques.

En alguns casos, a més, els seguidors feien cua barrejats amb els seguidors de l'equip rival. També es va requisar material com petos amb el «Sí» a favor de la independència. Alguns aficionats es van posar aquestes peces del revés, per la qual cosa els agents els demanaven que s'aixequessin les samarretes o mostressin la resta de material.

ERC ja ha enviat una pregunta al Govern central en el ple del Senat d'aquest dimarts per demanar explicacions per la «confiscació» de samarretes grogues a la final. «Com justifica el Govern espanyol la confiscació, per part de la policia, de samarretes grogues».

L'ANC va anunciar ahir que regalarà una samarreta a totes les persones a les quals la Policia Nacional requisó la seva samarreta groga a la final de la Copa del Rei i que vagin a la seu de l'entitat a sol·licitar-la.

Prem per veure més contingut per a tu