Temps a Catalunya, avui, dilluns 6 de maig: tornen les pluges

Les precipitacions podran ser intenses a les comarques de l'interior i el nord-est

Una dona observa els núvols de tempesta a l'estany de Banyoles.

Una dona observa els núvols de tempesta a l'estany de Banyoles. / Pere Duran

Ángel Guerrero

Les pluges tornen a Catalunya aquest dilluns, 6 de maig. Les precipitacions dominaran el cel en el tram central de la jornada i seguiran el dimarts en el nord. Seran els últims espertenecs de la inestabilitat, que acabarà per bastants dies el dimecres.

Aquest és el temps que s'espera aquest dilluns

Durant la matinada ha plogut al Pirineu i Prepirineu occidental. La previsió apunta al fet que a partir de mig matí s'esperen pluges a qualsevol punt, a excepció del Pla de Lleida. La precipitació serà feble o moderada i podrà estar localment acompanyada de tempesta i calamarsa. Els ruixats podran ser intensos i acumular importants quantitats a la Catalunya central, Prepirineu central, prelitoral central i interior del nord-est. La Generalitat ha activat avisos d'intensitat de pluja en aquestes zones, on podrien caure 20 litres per metre quadrat en només mitja hora.

La cota de neu baixarà al final del dia 1.600 metres.

Les temperatures mínimes, que es donaran al final del dia, baixaran lleugerament a gairebé tota Catalunya. El mateix passarà amb les temperatures màximes.

A l'Empordà el vent del nord bufarà amb ratxes fortes.

El dimarts, més

La inestabilitat continuarà el dimarts, quan s'esperen ruixats i tempestes en el nord. A partir de dimecres, torna la calma, el cel assolellat i l'augment de les temperatures.