Segueix-nos a les xarxes socials:

La neu posa en alerta les comarques gironines aquest cap de setmana

També hi haurà risc groc per fenòmens costaners

La neu posa en alerta les comarques gironines aquest cap de setmana

Un total de 18 províncies tindrà aquest dissabte risc per precipitacions, tempestes, nevades o per fenòmens costaners, segons ha avisat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

Així, les precipitacions i les tempestes afectaran Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que tindran avís groc perquè podran acumular fins a 20 litres per metre quadrat en una hora.

A més, les nevades tindran amb avís de risc a Astúries, Cantàbria, Osca, Navarra, la Rioja, Lleó, Burgos, Palència, Sòria, Girona i Lleida.

Quant als avisos per fenòmens costaners, tindran risc (groc) les províncies de La Corunya, Pontevedra, Girona, Múrcia, Almeria, Granada, Illes Balears i Melilla.

L'Aemet espera aquest dissabte un acusat descens de les temperatures a la Península i a les Balears, amb nevades a cotes relativament baixes i inestabilitat generalitzada amb nuvolositat abundant i precipitacions tant a la Península com en els dos arxipèlags.

Les precipitacions podran ser localment forts i / o persistents i anar acompanyades de tempestes al Cantàbric, àrea de Llevant, serres d'Andalusia oriental, i Balears. Al Cantàbric podrien també estar acompanyades de calamarsa.

Al sud-oest de Castella i Lleó, Extremadura, i Huelva, hi haurà intervals ennuvolats tot i que les precipitacions seran poc probables. La neu apareixerà en zones de la meitat nord peninsular en cotes inusualment baixes per l'estació.

Mentrestant, a les Canàries s'esperen pluges i ruixats que seran més probables a les illes occidentals, tot i que tendiran a remetre al final del dia.

Pel que fa a la cota de neu, l'Aemet ha pronosticat que se situarà en 1000-1400 metres i baixarà a 700 o 900 al nord de la Península; entre 1.400 i 1.800 metres baixant a 700 i 900 metres en zones altes de l'altiplà nord de la Ibèrica i Pirineus; en 1.800- 2.400 baixant a 1.000 a 1.400 al centre peninsular i sud de la Ibèrica.

Així mateix, destaca que les temperatures diürnes patiran un descens generalitzat i molt acusat a la Península i a les Balears, que pot arribar als 10 graus centígrads en punts de l'interior de la meitat nord peninsular. Les mínimes també baixaran de manera significativa i es produiran gelades en zones altes i erms de la meitat nord peninsular.

Finalment, informa que hi haurà un règim intens de vents aquest dissabte de components nord i oest a la Península i a les Balears, amb intervals de fort en el litoral gallec i ratxes fortes en zones altes de la meitat nord i centre peninsular. A les Canàries, fluix variable inicialment tendint al règim d'alisis.

Prem per veure més contingut per a tu