Segueix-nos a les xarxes socials:

Zapatero aposta per estudiar indults després de la sentència del procés

L'expresident del Govern reconeix que va parlar amb Junqueras per telèfon abans del començament del judici

L'expresident del Govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero va manifestar ahir que creu que l'Executiu central hauria de plantejar-se indultar els presos independentistes si els ho demanen: «Estic a favor que s'estudiï si ho demanen. Però el president del Govern sempre té més informació que ningú».

Així ho va exposar l'expresident socialista en una entrevista a Rac1 recollida per Europa Press en preguntar-li sobre aquesta qüestió, sense voler-hi afegir res més: «No vull que em diguin: Ja hi torna aquest».

No comprometre el diàleg

També va explicar que, abans de l'inici del judici al Tribunal Suprem, va parlar per telèfon amb l'exvicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras, que ho tornaria a fer, i que desitja una sentència del Tribunal Suprem «que no comprometi el diàleg».

Va revelar que va ser una breu conversa, que el líder republicà li va traslladar que estava a favor del diàleg i que procurés defensar-lo: «Em va dir que apostava pel diàleg, que calia dialogar. Soc un militant del diàleg i de l'enteniment amb Catalunya». A l'espera de la sentència per als presos independentistes, ha confiat que permeti «recuperar la necessària, desitjable i saludable convivència» malgrat manifestar el seu respecte pel pronunciament que faci el Tribunal Suprem. Zapatero va fer una crida als partits independentistes al Congrés dels Diputats a «reflexionar» què esperen de la propera legislatura i els ha demanat que «facilitin sense més» la investidura del candidat del PSOE, Pedro Sánchez. En aquest sentit, va avançar que «el tema més important a afrontar» durant els propers quatre anys serà Catalunya.

Prem per veure més contingut per a tu