Segueix-nos a les xarxes socials:

Illa confia que el Parlament «respectarà les resolucions judicials» sobre la inhabilitació de Torra

El ministre reitera l'"aposta ferma pel diàleg" del govern espanyol

Illa confia que el Parlament «respectarà les resolucions judicials» sobre la inhabilitació de TorraEFE

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha afirmat avui que "respecta" a Parlament en relació a la seva decisió sobre l'acta de diputat de el president de la Generalitat, Quim Torra, encara que ha precisat que "dóna per fet" que el Parlament "va a respectar les decisions i pronunciaments judicials".

Illa, que ha visitat la Facultat de Física i Química de Barcelona que aquesta tarda acollirà les prova MIR i altres especialitats mèdiques, ha reiterat que el govern manté la seva aposta "ferma i decidida" pel "diàleg".

El ministre ha aclarit les declaracions que havia fet aquest matí a Pineda de Mar (Maresme), on havia dit que "respectarà" la decisió que prengui el Parlament sobre l'acta de Torra com a diputat.

"Nosaltres mantenim una aposta ferma pel diàleg i donem per fet que el Parlament de Catalunya va a respectar les resolucions judicials", ha dit Illa.

En una visita a la localitat de Pineda de Mar, afectada pel temporal "Glòria", Illa ha assenyalat aquest matí que la decisió d'obeir al Tribunal Suprem i complir amb l'ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l'acta a Torra competeix exclusivament a la cambra catalana i que l'executiu "respectarà" el que aquesta decideixi.

"És una decisió que correspon prendre a Parlament de Catalunya i em remeto al que ells diguin. Respectarem el que ells decideixin", ha insistit.

No obstant, el ministre ha ressaltat que el Govern "ha fet una aposta ferma i decidida pel diàleg" i que "la mantindrà" amb independència del que "altres organismes" acabin fent.

El president de Parlament, Roger Torrent, té fins dilluns per decidir si obeeix a Suprem i compleix amb el dictamen de la JEC, que va ordenar retirar l'acta de diputat a Torra després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) el condemnés per desobediència.

La resposta arribarà probablement durant el ple convocat per dilluns que ve a les 15:00 hores, quan es veurà si el president de la Generalitat exerceix amb normalitat la seva condició de diputat i vota al primer punt de l'ordre del dia previst: els pressupostos del Parlament.

Prem per veure més contingut per a tu