Segueix-nos a les xarxes socials:

Una estudiant fugida de l'Iran, retinguda al Prat des del dia 16

Va marxar del seu país amb un passaport fals en rebre una citació de la policia per participar en manifestacions

Una estudiant iraniana de direcció d'empreses de 26 anys, NF, està retinguda a l'aeroport del Prat des del passat dia 16 de febrer, després d'arribar amb un passaport espanyol fals procedent de l'Iran, i ha demanat asil a Espanya. La jove, originària de la ciutat de Shiraz, hauria participat en les protestes que es van registrar en aquell país entre els dies 15 i 19 de novembre de l'any passat contra el règim dels aiatol·làs, segons el diari Ara.

L'1 de febrer, N.F. va rebre al seu país una citació judicial, després ser identificada a les filmacions de la policia, i com que temia per la seva vida, va decidir fugir, gastant-se els estalvis per comprar un passaport espanyol fals i un bitllet d'avió cap a Barcelona. En arribar al Prat, la policia va detectar la falsificació i va ser detinguda.

La jove s'ha passat des del dia 16 de febrer a dependències de l'aeroport fins que un jutge li ha denegat l'asil i ha resolt la seva deportació a l'Iran. Segons el seu advocat d'ofici, Juan Miguel Jiménez Rojas, la família que té la jove a Alemanya ha reunit documents del procés obert contra ella i l'Oficina d'Asil li farà una entrevista.

Prem per veure més contingut per a tu