Segueix-nos a les xarxes socials:

L'epidemiòleg Antoni Trilla desaconsella les manifestacions massives de l'11-S

El metge també recomana prendre mesures per evitar les aglomeracions al transport públic

El cap d'Epidemiologia de l'hospital Clínic, Antoni Trilla, va desaconsellar ahir les manifestacions multitudinàries com les de la Diada i va recomanar prendre mesures per evitar les aglomeracions en el transport públic. «Des del punt de vista sanitari, el més raonable és no manifestar-se massivament (...). No crec que la vida de Catalunya ni les reivindicacions legítimes es vegin qüestionades o afectades si un any no podem fer les protestes com les fem habitualment», va dir Trilla en una entrevista a RAC1 en al·lusió a les tradicionals manifestacions de l'11-S.

L'epidemiòleg va afegir que «ara el més raonable és no manifestar-se massivament. Sempre que hi ha multitud hi ha qui es pot saltar les mesures de seguretat. Per anar bé, que la gent es manifesti d'altres maneres». «Si serveix com a exemple, tot i que és molt diferent, el pelegrinatge habitual a la Meca aquest any es va haver d'anul·lar. I això és una obligació per tot bon musulmà», va afegir.

Trilla també va recomanar prendre mesures per evitar que, amb el retorn a les activitats laborals i escolars al setembre, es formin aglomeracions en el transport públic, metro, trens i autobusos. «No sé si cal augmentar freqüències o posar més combois, però aglomerar-se dins del tren o el metro suposa un risc més alt», va indicar.

Prem per veure més contingut per a tu